(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Pudinkový piškot s ovocnou polevou - vynikající lehká rychlovka
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 1 hrnek (0,25l) mletého cukru, půl lžičky jedlé sody, 4 vanilkové pudinky (nejlepší je Dr. Oetker - obsahuje kukuřičný škrob) a 4 lžíce oleje (používám spíše dětskou polévkovou lžíci) "Poleva": 2 malé konzervy mandarinek, 2 30% smetany, 2 vanilkové pudinky "Creme Olé" od Dr. Oetkera BEZ VAŘENÍ
Postup přípravy
Tohle je vynikající zákusek ke kávě :-) - lehoučký, ale i velice rychlý, vhodný jak pro lidi co musí držet bezlepkovou dietu jako já, ale i pro všechny ostatní - velice se u nás doma osvědčil, zalizuje se každý kdo ochutnal :-D. Foto vložím, hned jak zase upeču.
Vejce (celá) dáme do misky společně s cukrem a ušleháme hezky do "tuha" :-). Poté jemně vmícháme sodu, pudinky a olej a dáme do vymazaného plechu (pro bezlep. dietu vymažeme olejem a vysypeme bezlepkovou moukou - všichni ostatní mohou vysypat klasicky hrubou moukou) a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C.
Jakmile korpus vychladne, připravíme si polevu. Do hrnce dáme mandarinky (je možno přidat i jiné ovoce, ale aby zůstal původní poměr ovocné šťávy - tzn. pokud chceme dát jedny mandarinky a třeba jahody, tak z jahod nepoužijeme všechnu šťávu - konzerva totiž bývá zpravidla větší než mandarinky, ale jen tolik, kolik je v mandarinkách, protože jinak by byla poleva ve výsledku hodně řídká), přidáme smetany a pudinky, trošku promíchneme, přikryjeme poklicí a s hrncem zatřeseme, aby se obsah hezky promíchal. Poté hmotu rovnoměrně rozetřeme po povrchu korpusu a máme hotovo :-).
TIP: HOTOVÝ MOUČNÍK DÁME VYCHLADIT DO LEDNICE :-) - je mnohem chutnější.
DOBROU CHUŤ VŠEM KDO TO BUDOU CHTÍT ZKUSIT ,-).
Vejce (celá) dáme do misky společně s cukrem a ušleháme hezky do "tuha" :-). Poté jemně vmícháme sodu, pudinky a olej a dáme do vymazaného plechu (pro bezlep. dietu vymažeme olejem a vysypeme bezlepkovou moukou - všichni ostatní mohou vysypat klasicky hrubou moukou) a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C.
Jakmile korpus vychladne, připravíme si polevu. Do hrnce dáme mandarinky (je možno přidat i jiné ovoce, ale aby zůstal původní poměr ovocné šťávy - tzn. pokud chceme dát jedny mandarinky a třeba jahody, tak z jahod nepoužijeme všechnu šťávu - konzerva totiž bývá zpravidla větší než mandarinky, ale jen tolik, kolik je v mandarinkách, protože jinak by byla poleva ve výsledku hodně řídká), přidáme smetany a pudinky, trošku promíchneme, přikryjeme poklicí a s hrncem zatřeseme, aby se obsah hezky promíchal. Poté hmotu rovnoměrně rozetřeme po povrchu korpusu a máme hotovo :-).
TIP: HOTOVÝ MOUČNÍK DÁME VYCHLADIT DO LEDNICE :-) - je mnohem chutnější.
DOBROU CHUŤ VŠEM KDO TO BUDOU CHTÍT ZKUSIT ,-).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lesimka
(upraveno)
28. 4. 2012, 21:33
Upekla jsem tento piškot a je výborný určitě budu tento recept používat dál.Já na vrch natřela dvě zakysané smetany,pokladla jahody a zalila pudinkem uvařeným se šťávou z kompotu.Lehký,švěží moučník.
JitkaP
(upraveno)
2. 8. 2009, 18:27
Pozor na levné pudinky, většinou nejsou bezlepkové, protože obsahují pšeničný škrob.
Fellicita
(upraveno)
3. 8. 2009, 12:06
@JitkaP
Díky za upozornění - pudink, který používám od Amylonu obsahuje kukuřičný škrob
fraan
(upraveno)
19. 8. 2009, 20:39
@Fellicita
Dnes jsem koukala na ten Amylon a obsahoval pšeničný škrob
Fellicita
(upraveno)
3. 9. 2009, 17:51
@fraan
Tak to je zvláštní, já ho mám doma a má psáno ve složení kukuřičný škrob
Botoje
(upraveno)
14. 10. 2009, 9:09
@Fellicita
taky jsem se zarazila, když jsem viděla, že paní davá Puding amylon . Je to divné ale já jej pro manžela, který má bezlepkovou dietu nekupuju, protože obsahuje pš. škrob, takže Amylony mám pro sebe a děti a kupuju Dr. Oetkera.
Martina1234
(upraveno)
31. 7. 2009, 12:23
Děláme už asi dva roky, já tedy koupím korpus hotový a krém na něj dělám 1 mandarinky, 1 smetana, 1 pudink (viz výše) a zatřesu asi tak 10x v plastové dóze, namažu a je hotovo se vším všudy za 5 minut
Fellicita
(upraveno)
31. 7. 2009, 17:36
@Martina1234
Já hotový korpus nemůžu kvůli bezlepkové dietě , proto dělám vlastní, ale je to i tak rychlé a výborné . Ono totiž ten pudinkový korpus je mnohem "lehčí" než klasický moučný. Nemyslím složitostí výroby, ale co do stravitelnosti .
Ilonáček
(upraveno)
30. 7. 2009, 9:37