(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
KAPIE
Potřebné ingredience
cca 1,5kg kapií (1kg vyčištěných)
na nálev -0,5 l vody ,150ml octa,6dkg cukru ,4 kul. pepře,4 nov. koření ,1-2 bob. listy ,1,5dkg soli.
Postup přípravy
Kapie vyčistíme od jadřince ,rozkrojíme na půl a dáme do vařící vody -jen na minutku.Vyndáme,necháme vychladnout a krájíme na proužky ,pak do sklenic.
Nálev necháme také přejít varem a studeným zalijeme kapie ve sklenicích.
Nemám zavař. hrnec,tak vařím v normál kastrolu s pukličkou. Vodu(studenou) dám ,aby sklenice byly do 3/4 ponořený ,až se začne vařit,stlumím na minimum a nechám vařit 10min (podle velikosti sklenic).Vyndat dnem vzhůru.
Nálev necháme také přejít varem a studeným zalijeme kapie ve sklenicích.
Nemám zavař. hrnec,tak vařím v normál kastrolu s pukličkou. Vodu(studenou) dám ,aby sklenice byly do 3/4 ponořený ,až se začne vařit,stlumím na minimum a nechám vařit 10min (podle velikosti sklenic).Vyndat dnem vzhůru.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé