JABLEČNÝ ZÁVIN-nikdy nevyteče(tip na správné zavinutí)
Potřebné ingredience
Listové těsto(400g),jablka(tvrdší),strouhanka,mleté oříšky,skořicový cukr,vejce
Postup přípravy
nejdříve těsto rozválíme na čtverec,strany ihned pomazat rozkvedlaným vajíčkem a posypat strouhankou
nakrájíme si jablka na kousky,já vykrojuji střed,potom rozkrojím na půl,tu půlku ještě na 2půlky a krájíme na kousky,dáme do misky a smícháme se skořicovým cukrem,aby se všechny kousky obalily:)
jablka dáme na těsto na strouhanku a ještě posypeme mletými oříšky(vlašské)nebo oříšky nasekané na kousky a můžeme dát i kandované ovoce,ale není třeba
ze všech stran přehneme,asi tak1-2cm a pomatláme znovu vejcem
před koncem zavinutí vršek ještě potřeme vejcem
zavinuto
na konci zavinutý konci prstů přimačkáváme,tak abyopravdu drželo,ale zlehka ať závin nepotrháme
tady strany krásně drží u sebe:)
nakonec dáme na pečící papír,ještě celou potřeme a můžeme posypat trochou mletých oříšků
tady už upečeno:)žádná šťáva a ani jablka nevytekly:)
vidíte:)vůbec neprasknul:)
posypané moučkovým cukrem a asi po 20minutách už půlka fuč:D
detail
je to mňamka:)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé