Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

KRKOVIČKA PRO VÍTANOU NÁVŠTĚVU

0.0
KRKOVIČKA PRO VÍTANOU NÁVŠTĚVU

Potřebné ingredience

Potřebujeme: 2 kg krkovice bez kosti vcelku

Na marinádu: 2 lžíce citrónové šťávy
4 lžíce bílého vína
3 lžíce hořčice
1 lžíce medu
2 lžíce oleje
1,5 lžičky soli

Na náplň: 10 plátků uzeného - 2 mm silné
10 plátků sýra - 2 mm silné
150 g syrových žampionů - 2 mm silné

Na pomazání: 2 lžíce oleje

Postup přípravy

Nakrájíme maso na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrájíme do konce.
Smícháme věci na marinádu, potřeme tím maso i v rozřezu, zabalíme do alobalu
a necháme v lednici alespoň 24 hodin. Druhý den dáme do každého rozřezu plátek uzeného, plátek sýra, plátky žampionů.
Pomažeme olejem a pořádně zabalíme do alobalu, aby po dobu pečení
nevytekla šťáva. Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme nejméně
2 hodiny - posledních 20 minut alobal otevřeme a dopečeme odkryté.


KRKOVIČKA PRO VÍTANOU NÁVŠTĚVU

Potřebujeme: 2 kg krkovice bez kosti vcelku

Na marinádu: 2 lžíce citrónové šťávy
4 lžíce bílého vína
3 lžíce hořčice
1 lžíce medu
2 lžíce oleje
1,5 lžičky soli

Na náplň: 10 plátků uzeného - 2 mm silné
10 plátků sýra - 2 mm silné
150 g syrových žampionů - 2 mm silné

Na pomazání: 2 lžíce oleje

Postup přípravy:

Nakrájíme maso na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrájíme do konce.
Smícháme věci na marinádu, potřeme tím maso i v rozřezu, zabalíme do alobalu
a necháme v lednici alespoň 24 hodin. Druhý den dáme do každého rozřezu plátek uzeného, plátek sýra, plátky žampionů.
Pomažeme olejem a pořádně zabalíme do alobalu, aby po dobu pečení
nevytekla šťáva. Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme nejméně
2 hodiny - posledních 20 minut alobal otevřeme a dopečeme odkryté.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hanzy 30. 12. 2010, 13:31
Musím se přidat s chválou |:o)bylo to moc dobré (clamp) olina
coudovky 30. 10. 2010, 11:16
Je to vynikající, zrovna jsem vytáhla z trouby a kluci obchází, co to tady tak voní. (sampus)
sympatie 18. 10. 2009, 12:53
Musím si přidat, je to výboné, ale já si udělala svoji variantu. Maso jsem nakrájela na silnější plátky, udělala kapsu, marinádu napatlala i dovnitř, nechala do druhého dne, naplnila, našila, upekla. Jako přílohu jsem udělala chlupaté knedlíky + okurkový salát, hodilo by se i zelíčko, špenát. I manžel chválil, jak tomu v prvopočátku moc nevěřil. (Y)
Nadik71 29. 7. 2009, 9:53
(hello) zdravím Dášo,tento recept je úžasný před 2 roky jsem byla s tímto receptem na 2.místě v Gurmánu(to je u nás zábava a soutěž s jídlem.)Moc dobrý ,doporučuji vyzkoušet!!!! (clamp) (pack)
Ilonáček 28. 7. 2009, 22:24
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie