Vánoční Perníčky
Potřebné ingredience
5 dkg másla,
28 dkg cukru,
3 celá vejce,
1 prášek do perníku,
malá lžička kakaa,
1/4 lžičky skořice,
citronová kúra,
5 dkg rozehřátého medu,
40 dkg hladké mouky
Postup přípravy
V jedné misce ušleháme máslo, cukr a 3 vejce - do této ušlehané hmoty přidáme: 1 prášek do pečiva, kakao, skořici, citronovou kúru, med a hladkou mouku.
Na pomoučený vál rozválíme vypracované těsto a vykrajujeme požadované tvary.
Před pečením potřeme žloutkem a pokládáme na tukem namastěný plech.
Po upečení doporučuji nechat alespon 14 dní odležet, než perníčky dokonale změknou.
Přidávám ještě malý recept na polevu, kterou můžete perníčky ozdobit:
potřebujeme 2 bílky a asi 20 lžiček moučkového cukru; kdo chce, může přidat ještě trochu citronové šťávy pro dochucení - ručně umícháme a můžeme zdobit.
Na pomoučený vál rozválíme vypracované těsto a vykrajujeme požadované tvary.
Před pečením potřeme žloutkem a pokládáme na tukem namastěný plech.
Po upečení doporučuji nechat alespon 14 dní odležet, než perníčky dokonale změknou.
Přidávám ještě malý recept na polevu, kterou můžete perníčky ozdobit:
potřebujeme 2 bílky a asi 20 lžiček moučkového cukru; kdo chce, může přidat ještě trochu citronové šťávy pro dochucení - ručně umícháme a můžeme zdobit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé