Piškotový dort s mandlovkou
Potřebné ingredience
:-)
Postup přípravy
Recept Vám ráda napíšu na mail :-)
Je to můj úplně 1.dortík - a na to, že nepeču a neměla jsem nikdy možnost si to vyzkoušet, tak se mi "snad" :-) povedl.
Korpus dortu je piškotový! Já dělala ze 4 vajec. Celá vejce i se skořápkou zvážíme a kolik navážíme, tolik dáme hl.mouky a krupic.cukru!!!Žloudky s cukrem vyšleháme, přidáme mouku a na konec do těstíčka opratrně vmícháme ušlehaný bílek. Nalijeme do dobře vymazané a vysypané formy a dáme do předem vyhřáté trouby na 150stupnů péci. Pečeme pozvolna, aby se nám korpus moc nevyfoukl do boule.Korpus necháme vychladnout, rozřízneme - já to rozřízla na 3 díly, naplníme dle chuti - já uvařila vanil.pudinkg vyšlehala ho s herou a troškou rumu pro chuť. Korpus jsem pomazala pro lepší odvlhnutí troškou rumu, černorybízovou marmeládou a připraveným krémem.A pak už jsem si jen hrála s mandlovým těstem!!! Doporučuji potřít dort celý krémem i navrch a po stranách, aby se mandlové těsto lépe přichytilo.
Recept na mandlové těsto:
40 dkg cukru moučka
5 dkg 100% tuku (Omega - pokojové teploty)
2 bílky
2 lžíce medu
30 dkg sušeného polotučného mléka
pár kapek mandlového aroma
potravinářské barvivo
podle potřeby voda
(pozor - vodu dávejte až úplně nakonec!!!!, nejprve si připravte třeba na vál všechny suroviny, zpracujte je a úplně nakonec přilévejte lžící
vodu) - já na celé toto množství dala asi 3 lžíce vody - ale přilévala jsem postupně - těsto se hnětením mění v tvrdosti a vláčnosti!!!
Těsto by mělo vypadat jako modelína - snadno se s ním pracuje! Ale zpracujte ho okamžitě, jinak ztvrdne a pak to dá zase hodně námahy těsto - já říkám "rozhýbat"
Těsto vyválíme a pokládáme na dort:-)
A fantazii a barvám se meze nekladou.
Viz. celkový postup
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé