Třípatrový k 60.
Potřebné ingredience
Třípatrový dort pro tatínka k 60. narozeninám. Tatínek měl obrovskou radost a dort skvěle chutnal. Do finální podoby měl ještě v pátek večer hodně daleko, ale dílko se naštěstí docela vydařilo :-)
Postup přípravy
Těsto: světlý i tmavý korpus obšlehnutý z (tmavý se nám moc nepodařil)
Krém: světlý i tmavý obšlehnutý z – základní žloutkový krém, ale s ½ dávkou másla (velmi chutný a jemný)
První spodní patro: světlý korpus 30x30 cm, 2x rozříznutý, marmeláda, krém, potah z pravého marcipánu (bylo dusno a pořád se mi lepil i s podsypáváním – zvláště okraje, málem jsem šla udělat raději mléčný marcipán, ale nakonec jsem to zvládla).
MÁTE NĚKDO ZKUŠENOST, JAK S PRAVÝM MARCIPÁNEM CO NEJLÉPE PRACOVAT, ABY SE NELEPIL??
Druhé patro: tmavý korpus 22x22 cm, 2x rozříznutý, marmeláda, krém (potírat tmavý korpus světlým krémem nožem, byl nadlický výkon. Tak jsem dort nechala přes noc v lednici a ráno jsem ho doopravila zdobičkou. Bylo to nakonec velmi efektní)
Třetí patro: světlý korpus 15x15 cm, 1x rozříznutý, marmeláda, krém, potah WI od Malátků
Ozdoby:
Růžičky z WI, poprášené práškovými a perleťovými barvičkami (nejsou tentokrát moc povedené)
Malé orchidejky – mléčná hmota od Ariell se žlutou + trocha perleti na povrchu
Lístečky: mléčná hmota od Ariell obarvená (moc dobře se s hmotou pracuje, zvlášť, když ji propracuje pekárna :-)
60 + růžičky – čokoládové odlitky
Krém: světlý i tmavý obšlehnutý z – základní žloutkový krém, ale s ½ dávkou másla (velmi chutný a jemný)
První spodní patro: světlý korpus 30x30 cm, 2x rozříznutý, marmeláda, krém, potah z pravého marcipánu (bylo dusno a pořád se mi lepil i s podsypáváním – zvláště okraje, málem jsem šla udělat raději mléčný marcipán, ale nakonec jsem to zvládla).
MÁTE NĚKDO ZKUŠENOST, JAK S PRAVÝM MARCIPÁNEM CO NEJLÉPE PRACOVAT, ABY SE NELEPIL??
Druhé patro: tmavý korpus 22x22 cm, 2x rozříznutý, marmeláda, krém (potírat tmavý korpus světlým krémem nožem, byl nadlický výkon. Tak jsem dort nechala přes noc v lednici a ráno jsem ho doopravila zdobičkou. Bylo to nakonec velmi efektní)
Třetí patro: světlý korpus 15x15 cm, 1x rozříznutý, marmeláda, krém, potah WI od Malátků
Ozdoby:
Růžičky z WI, poprášené práškovými a perleťovými barvičkami (nejsou tentokrát moc povedené)
Malé orchidejky – mléčná hmota od Ariell se žlutou + trocha perleti na povrchu
Lístečky: mléčná hmota od Ariell obarvená (moc dobře se s hmotou pracuje, zvlášť, když ji propracuje pekárna :-)
60 + růžičky – čokoládové odlitky
pohled na dort shora
řez dortem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Beruška46
(upraveno)
23. 7. 2009, 22:25
IJohny
(upraveno)
23. 7. 2009, 17:14
krááásnýýý