(recept
si oblíbilo 50 návštěvníků)
Štavnaté karbanátky
Potřebné ingredience
1kg mletého vepř. masa, 1/2 l mléka, 3 lžíce plnotuč. hořtice, sůl, pepř, strouhanku na zahuštění
Postup přípravy
Maso dáme do mísy a zalijeme mlékem. Nemusíme ani promíchávat a vložíme nejlépe na noc do lednice. Promícháním nic nezkazíme. Druhý den vyndáme, mléko je vsáknuté do masa, osolíme, opepříme, přidáme hořtici a zahustíme strouhankou. Pečeme na oleji. Jsou moc dobré. Kdo nechce nechat přes noc odstát, nemusí, stačí to pořádně s mlékem prohnětat, ale šťavnatější jsou po proležení. Pokud máte hodně tučné mleté, přidávám 10dkg strouhaného eidamu. žádná vejce, mouku ani jiné koření.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
20. 8. 2019, 11:09
cozumel
(upraveno)
10. 11. 2012, 20:01
Jsou výborné - i bez hořčice a strouhanky. Našla jsem podobný recept, kam dávali místo mléka zahuštěnou Tatru - samozřejmě neslazenou a nedávali tam hořčici a strouhanku. Lze tam přidat pro chuť majoránku, česnek nebo koření do mletých mas.
kopretina123
(upraveno)
29. 9. 2012, 22:36
Toto se za mých mladých let dělávalo z bůčku a pak se to obalovalo a smažilo jako řízky. S přidáním sýra to byly "holandské řízky". Je zajímavé, jak se po uležení ta tučnost ztratí.
Anicka
(upraveno)
29. 9. 2012, 21:59
Tak mi dolšla v lednici vajíčka a nechce se mi ráno do obchodu, tak zkusím ty Vaše, jsem hrozně zvědavá, ale dle komentářů soudím, že budou super.
Anna J.
(upraveno)
13. 4. 2012, 18:13
robila som ich už druhýkrát sú výborné šťavnaté určite ich nerobím poslednýkrát recept posuniem ďalej
KABELKAK
(upraveno)
23. 11. 2010, 21:49
Dnes jsem dělala Vaše karbanátky Renato a musím Vám je moc pochválit. Jednoduchá příprava. A jsou moc dobré, řekla bych vynikající. Díky za recept.
maruška
(upraveno)
18. 11. 2010, 12:05
žádné jiné koření ? to musím vyzkoušet
Hyzule
(upraveno)
12. 8. 2010, 7:41
Prosím smažíte na pánvi nebo pečete v troubě?Děkuji
00116
(upraveno)
18. 11. 2010, 11:48
@Hyzule
Omlouvám se za pozdní odpověď, já smažím na pánvi, ale už to v rodině zkoušeli i v troubě na pečícím papíru, ale pánvička je pánvička, ale to už jste asi za tu dobu co čekáte na odpověd, vyzkoušela, co. Mějte se. Renata
marcelkasimonka
(upraveno)
22. 3. 2010, 12:40
hotovo-supr,rýchlé a dobré
marcelkasimonka
(upraveno)
22. 3. 2010, 11:44
Jé ty jsou ale rychlé a jednoduché tak jdu na ně
Elsa1
(upraveno)
5. 3. 2010, 14:58
Takl to je super hned je zkusím.
ditatomkova
(upraveno)
5. 3. 2010, 14:42
Renatko, jiné karbanátky, než ty vaše, se už u nás nedělají! Jsou naprosto vynikajíííícíííí!!! Právě se je chystám udělat pro sedmičlennou expedici na hory a věřím, že budou mít opět úspěch! Děkuji za tip!
00116
(upraveno)
22. 6. 2010, 12:14
@ditatomkova
Zdravím, děkuji za chválu a doufám, že se na jaře expedice vyvedla, stejně jako karboše. Dlouho jsme se zde nedívala, tak se omlouvám, že píšu až takhle pozdě. Mějte se kráásně. Renata
KAČENKA W
(upraveno)
30. 7. 2009, 22:46
Renatko,karbenátky jsou moc dobré,jsou s tím mlékem opravdu šťavnaté. Nechala jsem proležet 3 hodiny a stačilo
00116
(upraveno)
8. 8. 2009, 20:14
@KAČENKA W
Tak to jsem ráda, že chutnalo