Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 50 návštěvníků)

Štavnaté karbanátky

0.0
Štavnaté karbanátky

Potřebné ingredience

1kg mletého vepř. masa, 1/2 l mléka, 3 lžíce plnotuč. hořtice, sůl, pepř, strouhanku na zahuštění

Postup přípravy

Maso dáme do mísy a zalijeme mlékem. Nemusíme ani promíchávat a vložíme nejlépe na noc do lednice. Promícháním nic nezkazíme. Druhý den vyndáme, mléko je vsáknuté do masa, osolíme, opepříme, přidáme hořtici a zahustíme strouhankou. Pečeme na oleji. Jsou moc dobré. Kdo nechce nechat přes noc odstát, nemusí, stačí to pořádně s mlékem prohnětat, ale šťavnatější jsou po proležení. Pokud máte hodně tučné mleté, přidávám 10dkg strouhaného eidamu. žádná vejce, mouku ani jiné koření.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 20. 8. 2019, 11:09
:-) (jidlo)
cozumel 10. 11. 2012, 20:01
Jsou výborné - i bez hořčice a strouhanky. Našla jsem podobný recept, kam dávali místo mléka zahuštěnou Tatru - samozřejmě neslazenou :-) a nedávali tam hořčici a strouhanku. Lze tam přidat pro chuť majoránku, česnek nebo koření do mletých mas.
kopretina123 29. 9. 2012, 22:36
Toto se za mých mladých let dělávalo z bůčku a pak se to obalovalo a smažilo jako řízky. S přidáním sýra to byly "holandské řízky". Je zajímavé, jak se po uležení ta tučnost ztratí.
Anicka 29. 9. 2012, 21:59
Tak mi dolšla v lednici vajíčka a nechce se mi ráno do obchodu, tak zkusím ty Vaše, jsem hrozně zvědavá, ale dle komentářů soudím, že budou super. :-)
Anna J. 13. 4. 2012, 18:13
robila som ich už druhýkrát (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) sú výborné šťavnaté (L) (L) (L) (L) (L) (L) určite ich nerobím poslednýkrát :-) :-) :-) :-) :-) recept posuniem ďalej (kolo) (kolo) (kolo) (kolo) (kolo) (kolo)
KABELKAK 23. 11. 2010, 21:49
(flower) Dnes jsem dělala Vaše karbanátky Renato a musím Vám je moc pochválit. Jednoduchá příprava. A jsou moc dobré, řekla bych vynikající. Díky za recept. (child8) (child9)
maruška 18. 11. 2010, 12:05
*-) žádné jiné koření ? to musím vyzkoušet (F)
Hyzule 12. 8. 2010, 7:41
Prosím smažíte na pánvi nebo pečete v troubě?Děkuji (L)
00116 18. 11. 2010, 11:48
@Hyzule Omlouvám se za pozdní odpověď, já smažím na pánvi, ale už to v rodině zkoušeli i v troubě na pečícím papíru, ale pánvička je pánvička, ale to už jste asi za tu dobu co čekáte na odpověd, vyzkoušela, co. Mějte se. Renata (child2) (child2) (dance) (dance) (dance)
marcelkasimonka 22. 3. 2010, 12:40
hotovo-supr,rýchlé a dobré (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
marcelkasimonka 22. 3. 2010, 11:44
Jé ty jsou ale rychlé a jednoduché (Y) (Y) (Y)tak jdu na ně :-) :-) :-) (L)
Elsa1 5. 3. 2010, 14:58
Takl to je super hned je zkusím. (Y)
ditatomkova 5. 3. 2010, 14:42
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Renatko, jiné karbanátky, než ty vaše, se už u nás nedělají! Jsou naprosto vynikajíííícíííí!!! Právě se je chystám udělat pro sedmičlennou expedici na hory a věřím, že budou mít opět úspěch! (L) Děkuji za tip!
00116 22. 6. 2010, 12:14
@ditatomkova Zdravím, děkuji za chválu a doufám, že se na jaře expedice vyvedla, stejně jako karboše. Dlouho jsme se zde nedívala, tak se omlouvám, že píšu až takhle pozdě. Mějte se kráásně. Renata (H) (H) (H)
KAČENKA W 30. 7. 2009, 22:46
Renatko,karbenátky jsou moc dobré,jsou s tím mlékem opravdu šťavnaté. (Y) (Y)Nechala jsem proležet 3 hodiny a stačilo (L)
00116 8. 8. 2009, 20:14
@KAČENKA W Tak to jsem ráda, že chutnalo (pl) (pl) (pl) (drink)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie