(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Zapečené kroupy s adzuki a mořskou řasou
Potřebné ingredience
200 g ječných krup, 200 g červených fazolek adzuki, 3 velké cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžička sušeného mletého zázvoru, 2 lžičky sušené majoránky, kousek mořské řasy Wakame (asi 5cm), sojová omáčka Tamari, olej, sůl, pepř, asi 2 lžíce zakysané smetany na zjemnění
Postup přípravy
Kroupy a adzuki namočíme přes noc do vody (každé zvlášť) a druhý den uvaříme doměkka. Při vaření jsem k adzuki přidala mořskou řasu (zabraňuje nadýmání).
Na oleji osmahneme nasekanou cibuli, přidáme jemně krájený česnek a okořeníme zázvorem. Přisypeme uvařené kroupy, adzuki i pokrájenou mořskou řasu. Přilijeme trochu vody nebo vývaru z fazolek a chvíli dusíme.
Před koncem dochutíme sojovou omáčkou Tamari, majoránkou a pepřem. Stáhneme z ohně a zjemníme zakysanou smetanou. Hotový pokrm lze jíst už tak, nebo ještě můžeme zapéci. Kdo má rád, přidá do pokrmu hrst sušených hub.
Podáváme jen tak, nebo s kysaným zelím, sterilovanou okurkou, červenou řepou, přikusujeme pečivo, můžeme i posypat sýrem.
Dobrou chuť!
Na oleji osmahneme nasekanou cibuli, přidáme jemně krájený česnek a okořeníme zázvorem. Přisypeme uvařené kroupy, adzuki i pokrájenou mořskou řasu. Přilijeme trochu vody nebo vývaru z fazolek a chvíli dusíme.
Před koncem dochutíme sojovou omáčkou Tamari, majoránkou a pepřem. Stáhneme z ohně a zjemníme zakysanou smetanou. Hotový pokrm lze jíst už tak, nebo ještě můžeme zapéci. Kdo má rád, přidá do pokrmu hrst sušených hub.
Podáváme jen tak, nebo s kysaným zelím, sterilovanou okurkou, červenou řepou, přikusujeme pečivo, můžeme i posypat sýrem.
Dobrou chuť!
Zapečené
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
23. 7. 2017, 15:29