Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Zapečené kroupy s adzuki a mořskou řasou

0.0
Zapečené kroupy s adzuki a mořskou řasou

Potřebné ingredience

200 g ječných krup, 200 g červených fazolek adzuki, 3 velké cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžička sušeného mletého zázvoru, 2 lžičky sušené majoránky, kousek mořské řasy Wakame (asi 5cm), sojová omáčka Tamari, olej, sůl, pepř, asi 2 lžíce zakysané smetany na zjemnění

Postup přípravy

Kroupy a adzuki namočíme přes noc do vody (každé zvlášť) a druhý den uvaříme doměkka. Při vaření jsem k adzuki přidala mořskou řasu (zabraňuje nadýmání).

Na oleji osmahneme nasekanou cibuli, přidáme jemně krájený česnek a okořeníme zázvorem. Přisypeme uvařené kroupy, adzuki i pokrájenou mořskou řasu. Přilijeme trochu vody nebo vývaru z fazolek a chvíli dusíme.

Před koncem dochutíme sojovou omáčkou Tamari, majoránkou a pepřem. Stáhneme z ohně a zjemníme zakysanou smetanou. Hotový pokrm lze jíst už tak, nebo ještě můžeme zapéci. Kdo má rád, přidá do pokrmu hrst sušených hub.

Podáváme jen tak, nebo s kysaným zelím, sterilovanou okurkou, červenou řepou, přikusujeme pečivo, můžeme i posypat sýrem.

Dobrou chuť!

Zapečené

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 23. 7. 2017, 15:29
(F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie