Bílý
Potřebné ingredience
mramorový korpus, čokoládový krém, poťah a kvietky z MMF...
Postup přípravy
všetko odkukané od vás šikovnejších :-)
krájanie cukríkov, potrebujem bielu zvlášť
prekrojený korpus
nachystané kvietky
čokokrém
poťah z MMF
prenesený poťah
úprava okrajov
volánik
čipka
skúška... nie, tie kvietky sú príliš veľké
zbytky poťahu
no, na začiatočníčku celkom ujde :-)
už je to nakrájané...
...a zjedené... prežili to všetci
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Katynka*
(upraveno)
4. 8. 2009, 14:16
Evi moooooc hezký dortík
federka
(upraveno)
21. 7. 2009, 21:14
Evi,je překrásný,jemný a hezky zdobený
Akve
(upraveno)
21. 7. 2009, 22:32
@federka
ďakujem za pochvalu som úplne happy, že sa mi podaril
žabada
(upraveno)
21. 7. 2009, 6:58
Je krásný co sem Dáša dala recept, jiný nedělám a každému chutná a líbí se , díky Dášenko
Akve
(upraveno)
21. 7. 2009, 18:11
@žabada
som vďačná za inšpiráciu, nebyť mimibazáru, tak by som to nedokázala
Ilonáček
(upraveno)
20. 7. 2009, 21:30
mimicek
(upraveno)
20. 7. 2009, 19:59
krásný
kainovka
(upraveno)
20. 7. 2009, 19:47
děkuji za recept, bude to můj první , jsem zvědavá na výsledek .
Akve
(upraveno)
20. 7. 2009, 21:44
@kainovka
je to jednoduché, určite sa to podarí
klekanda
(upraveno)
20. 7. 2009, 19:40
Mooooc pěkný dortík
kainovka
(upraveno)
20. 7. 2009, 19:27
Evi prosím, mohla by jste mi písnout recept na ten mramorový korpus. moooooc děkuji
Akve
(upraveno)
20. 7. 2009, 19:42
@kainovka
Do formy 23 cm: 250g hladké mouky, 1prášek do pečiva (necelý), 4 vejce, 240g cukru moučka, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, 2 PL kakao na krém: 2 šlehačky, 2 stogramové čokolády na vaření, ztužovač šlehačky, POSTUP Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej,vodu a mouku zamíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem. Do vymazané a vysypané formy střídavě klademe těsto po lžících. Dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Nemícháme!!! Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky. Pečeme ve vyhřáté troubě na střední teplotu. 150 st. ...cca 35-40 min. Na krém jen nalámeme čokoládu do šlehačky a zahřejeme, postupně mícháme. Necháme prochladnout a pak vyšleháme se ztužovačem. .....................už ani neviem, od koho som ten recept odkopírovala, autorke sa ospravedlňujem...
klekanda
(upraveno)
20. 7. 2009, 19:42
@kainovka
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=8873
Akve
(upraveno)
20. 7. 2009, 19:44
@klekanda
áno to je ten recept, vďaka
Simule2
(upraveno)
20. 7. 2009, 19:25
Jáňa2
(upraveno)
20. 7. 2009, 19:22
Jůůůůůůů, ten je super
LJENOCKA
(upraveno)
20. 7. 2009, 18:32
Eliskak
(upraveno)
20. 7. 2009, 17:12