(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Domácí Tiramisu
Potřebné ingredience
černá káva 1/2 l, Cinzano (nebo Rum)-pár kapek, smetana ke šlehání 2 kel., cukrářské piškoty 2 bal., zakys. smetana 2 kel. a na ozdobu kakao.
Postup přípravy
Uvaříme silnou kávu, osladíme podle chuti a necháme vychladnout.
Než káva vychladne, ušleháme šlehačky a do nich zašleháme zakysané smetany, které osladíme a kápneme trochu cinzana nebo rumu.
Dortovou nebo jinou formou vyložíme piškoty. Do vychladlé kávy přidáme také pár kapek cinzana nebo rumu. Kávou poléváme piškoty vyskládané ve formě. Na piškoty dáme část šlehačkové hmoty a na to opět piškoty. Přelijme kávou. Opět potřeme vrstvou šlehačky. Domácí tiramisu dáme nejlépe přes noc uležet do lednice.
Před podáváním posypeme domácí tiramisu kakaem. Tiramisu podáváme vychlazené.
Než káva vychladne, ušleháme šlehačky a do nich zašleháme zakysané smetany, které osladíme a kápneme trochu cinzana nebo rumu.
Dortovou nebo jinou formou vyložíme piškoty. Do vychladlé kávy přidáme také pár kapek cinzana nebo rumu. Kávou poléváme piškoty vyskládané ve formě. Na piškoty dáme část šlehačkové hmoty a na to opět piškoty. Přelijme kávou. Opět potřeme vrstvou šlehačky. Domácí tiramisu dáme nejlépe přes noc uležet do lednice.
Před podáváním posypeme domácí tiramisu kakaem. Tiramisu podáváme vychlazené.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
19. 7. 2009, 15:15