Bábovka Margot
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky,
1 hrnek cukru moučka,
2 celé vejce,
1 prášek do pečiva,
1 šlehačka,
mléko s olejem /asi 1/2 hrníčku dohromady/,
tyčinka Margot-velká,
50g-100g čokolády /jakákoliv/- jak kterou máte rádi
vanilínový cukr na posypání
Postup přípravy
Do misky postupně dáme mouku, cukr, prášek do pečiva, nastrouhanou tyčinku Margor, šlehačku, mléko s olejem a vejce. Dobře promícháme vařečkou. Těsto má být řídší, tekuté. Vlejeme těsto do vymazané formy. Na vrch poklademe na malé kostky polámanou čokoládu /já jsem měla tmavou s ostružinovými kousky/. Vařečkou jemně vtlačíme kousky polámané čokolády do těsta, ale ne až na dno /pak by se mohlo stát, že se vám špatně bábovka po upečení vyklopí!!!/. Pečeme asi tak 50-55 min, podle toho, jak jste zvyklý každý na svojí troubu. Bábovka je upečená, až když páratkem vyskoušíme, že se těsto nelepí. Mírně vychlazenou bábovku vyklopíme a po vychladnutí posypeme vanilínovým cukrem.
přísady
vymažeme formu na bábovku
do misky dáme přísady: mouku, cukr, vejce, prášek do pečiva, šlehačku, mléko s olejem, nastrouhanou tyčinku Margot
všechno dobře promícháme vařečkou
těsto vlejeme do formy
navrch poklademe polámanou čokoládu
jemně vařečkou vtlačíme čokoládu do těsta NE AŽ NA DNO
bábovka je upečená, až se těsto nelepí na špejly
mírně vychlazenou bábovku vyklopíme a po vychladnutí posypeme cukrem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé