(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Kuřecí jáhlové rizoto
Potřebné ingredience
200 g jáhel,
250 g kuřecích prsíček,
3 barevné papriky,
1 velká cibule,
6 menších rajčat,
olej,
sůl,
majoránka,
pažitka,
strouhaný sýr
Postup přípravy
Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme spařené jáhly (nejlépe 2x spařit horkou vodou) a vše krátce opražíme. Potom jáhly zalijeme horkou vodou, osolíme a dusíme doměkka. Hotové jáhly by měly být sypké. Mezitím na oleji osmažíme na tenké nudličky nakrájená kuřecí prsíčka, přidáme nakrájené papriky a rajčata, zalijeme trochou vody, osolíme a krátce dusíme, až se vypaří přebytečná voda. Nakonec vmícháme jáhly, dochutíme majoránkou a čerstvou pažitkou. Hotové rizoto na talíři posypeme strouhaným sýrem a podáváme se zeleninovou oblohou nebo hlávkovým salátem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé