(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Meruňková přesnídávka bez zaváření
![Meruňková přesnídávka bez zaváření](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/090716/22/j52912.jpg)
Potřebné ingredience
meruňky, hroznový cukr ( moučkový cukr)
Postup přípravy
Inspirovala sem se podle paní irena k. (misiu) ID 157943. Co jde s jablky musí jít i s meruňkami.
Meruňky vypeckujeme, napůlíme a opláchneme. Podlijeme vody a dusíme 20min. Slijeme přebytečnou vodu (synovi moc chutná jako nápoj). Pak rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme cukr a ještě 10min povaříme. Plníme horké do sklenic. Nezavařujeme. Dáme jen pod hrubý froté ručník odpočinout.
Meruňky vypeckujeme, napůlíme a opláchneme. Podlijeme vody a dusíme 20min. Slijeme přebytečnou vodu (synovi moc chutná jako nápoj). Pak rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme cukr a ještě 10min povaříme. Plníme horké do sklenic. Nezavařujeme. Dáme jen pod hrubý froté ručník odpočinout.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090716/22/k68706.jpg)
dochucuji podle chuti
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
LenkaSTU
(upraveno)
3. 8. 2013, 14:03
Dobrý den chtěla jsem se zeptat kolik asi těch malích skleničk z jedná dávky uděláte??Dekuji Lenka
křičoa
(upraveno)
23. 7. 2011, 21:06
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/101022/08/b23113-1287730045.jpg)
forme025
(upraveno)
23. 6. 2011, 9:27
Myslíte, že mohu dát místo cukru med? Budu to mít pro mimíska a nechce se mi do něj cpát hned cukr..M.
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071115/20/b16368-1195153358.jpg)
sisix
(upraveno)
19. 7. 2009, 23:56
Dobry den, jak dlouho presnidavka bydrzi? A co znamena dat pod hruby frote rucnik?
diky Andrea
![:-$](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/12.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110905/20/b103011-1315246713.jpg)
zfidla
(upraveno)
20. 7. 2009, 12:29
@sisix
Čerpala jsem z informaci paní Ireny, která takto připravovala jablka. Píše, že spotřebovávala v zimě. Bude to stejné i s meruňkama. Na delší dobu bych, ale radši zavařila. Pod ručník se dává, aby se zatáhli víčka a sklenice chladli pomaleji. Dělali to tak i naše pra pra babička, když nebyli, žádné konzervanty.
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071115/20/b16368-1195153358.jpg)
sisix
(upraveno)
20. 7. 2009, 20:41
@zfidla
Diky, za info, neco takoveho delam porve. TAk jdu na to. Diky Andrea
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
misa123
(upraveno)
18. 7. 2009, 20:49
prosím o radu čo mam urobiť aby sa mi lepše davaly preč kocky z brozkyň????
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110905/20/b103011-1315246713.jpg)
zfidla
(upraveno)
18. 7. 2009, 23:08
@misa123
Já si je nakrojím malým nožem, jakoby ve švu plodu. Šlo to celkem dobře a rychle. Ale u broskví to půjde asi hůř než u meruněk.
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/100415/21/b154399-1271360863.jpg)
Trnovka
(upraveno)
18. 7. 2009, 20:02
Dělám taky tak, přidávám klidně pískový cukr dle potřeby, navíc ještě pro delší trvanlivost zavařuji.
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110905/20/b103011-1315246713.jpg)
zfidla
(upraveno)
18. 7. 2009, 23:11
@Trnovka
Určitě se ze zavařením nic nezkazí. Ale u skleniček od přesnídávek to prý nejde. Jaké s tím máte zkušenosti?
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/150503/16/b149242-1430662302.jpg)
sikiki
(upraveno)
25. 7. 2009, 20:09
@zfidla
zavařuju do čeho se dá,i do některých sklenic od přesnídávek to šlo a tchýňa taky a v pohodě.Nebyl s tím nějaký problém.