(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Meruňková přesnídávka bez zaváření
Potřebné ingredience
meruňky, hroznový cukr ( moučkový cukr)
Postup přípravy
Inspirovala sem se podle paní irena k. (misiu) ID 157943. Co jde s jablky musí jít i s meruňkami.
Meruňky vypeckujeme, napůlíme a opláchneme. Podlijeme vody a dusíme 20min. Slijeme přebytečnou vodu (synovi moc chutná jako nápoj). Pak rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme cukr a ještě 10min povaříme. Plníme horké do sklenic. Nezavařujeme. Dáme jen pod hrubý froté ručník odpočinout.
Meruňky vypeckujeme, napůlíme a opláchneme. Podlijeme vody a dusíme 20min. Slijeme přebytečnou vodu (synovi moc chutná jako nápoj). Pak rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme cukr a ještě 10min povaříme. Plníme horké do sklenic. Nezavařujeme. Dáme jen pod hrubý froté ručník odpočinout.
dochucuji podle chuti
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
LenkaSTU
(upraveno)
3. 8. 2013, 14:03
Dobrý den chtěla jsem se zeptat kolik asi těch malích skleničk z jedná dávky uděláte??Dekuji Lenka
nahlásit
křičoa
(upraveno)
23. 7. 2011, 21:06
Jednoduché a výborné . Dala jsem né moučkový cukr, ale krystal
nahlásit
forme025
(upraveno)
23. 6. 2011, 9:27
Myslíte, že mohu dát místo cukru med? Budu to mít pro mimíska a nechce se mi do něj cpát hned cukr..M.
nahlásit
sisix
(upraveno)
19. 7. 2009, 23:56
Dobry den, jak dlouho presnidavka bydrzi? A co znamena dat pod hruby frote rucnik? diky Andrea
nahlásit
zfidla
(upraveno)
20. 7. 2009, 12:29
@sisix
Čerpala jsem z informaci paní Ireny, která takto připravovala jablka. Píše, že spotřebovávala v zimě. Bude to stejné i s meruňkama. Na delší dobu bych, ale radši zavařila. Pod ručník se dává, aby se zatáhli víčka a sklenice chladli pomaleji. Dělali to tak i naše pra pra babička, když nebyli, žádné konzervanty.
nahlásit
sisix
(upraveno)
20. 7. 2009, 20:41
@zfidla
Diky, za info, neco takoveho delam porve. TAk jdu na to. Diky Andrea
nahlásit
misa123
(upraveno)
18. 7. 2009, 20:49
prosím o radu čo mam urobiť aby sa mi lepše davaly preč kocky z brozkyň????
nahlásit
zfidla
(upraveno)
18. 7. 2009, 23:08
@misa123
Já si je nakrojím malým nožem, jakoby ve švu plodu. Šlo to celkem dobře a rychle. Ale u broskví to půjde asi hůř než u meruněk.
nahlásit
Trnovka
(upraveno)
18. 7. 2009, 20:02
Dělám taky tak, přidávám klidně pískový cukr dle potřeby, navíc ještě pro delší trvanlivost zavařuji.
nahlásit
zfidla
(upraveno)
18. 7. 2009, 23:11
@Trnovka
Určitě se ze zavařením nic nezkazí. Ale u skleniček od přesnídávek to prý nejde. Jaké s tím máte zkušenosti?
nahlásit
sikiki
(upraveno)
25. 7. 2009, 20:09
@zfidla
zavařuju do čeho se dá,i do některých sklenic od přesnídávek to šlo a tchýňa taky a v pohodě.Nebyl s tím nějaký problém.
nahlásit