(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Dušená kedlubna
Potřebné ingredience
1/2 velké kedlubny, 50 g šunky, sůl, pepř, ocet, cukr
Postup přípravy
Šunku nakrájíme na kostičky (lepší plátkovou na kostičky, ono se to pak líp smíchá), kedlubnu nahrubo nastrouháme. Máme kedlubny o průměru skoro 20 cm, takže polovina opravdu stačila :-D Na pánvi opečeme šunku (používám tradičně teflonku, takže žádný tuk), poté přidáme nastrouhanou kedlubnu a necháme trochu pustit štávu. Pak osolíme, opepříme (jen trošku!!!), přidáme trochu octa a cukr (nebojím se použít ani sladidlo), podlijeme a zakryjeme. Dusíme doměkka, občas promícháme a přidáme vodu. Má to takovou nahnědlou barvu, ale docela to voní ;-) Ke konci můžeme sundat pokličku a nechat odpařit přebytečnou vodu. Já to smíchala s rýží, až mě to překvapilo, jak si to sedlo! Zítra k tomu zkusím pečivo nebo to nacpu do pita chleba. Z tohohle množství je to jedna porce pro většího jedlíka. Netrvá to dlouho, a hlavně přestože kedlubny obecně nadýmají, tohle je hrozně lehoučké, ted v letním vedru hrozně vděčné jídlo :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé