Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Dušená kedlubna

0.0
Dušená kedlubna

Potřebné ingredience

1/2 velké kedlubny, 50 g šunky, sůl, pepř, ocet, cukr

Postup přípravy

Šunku nakrájíme na kostičky (lepší plátkovou na kostičky, ono se to pak líp smíchá), kedlubnu nahrubo nastrouháme. Máme kedlubny o průměru skoro 20 cm, takže polovina opravdu stačila :-D Na pánvi opečeme šunku (používám tradičně teflonku, takže žádný tuk), poté přidáme nastrouhanou kedlubnu a necháme trochu pustit štávu. Pak osolíme, opepříme (jen trošku!!!), přidáme trochu octa a cukr (nebojím se použít ani sladidlo), podlijeme a zakryjeme. Dusíme doměkka, občas promícháme a přidáme vodu. Má to takovou nahnědlou barvu, ale docela to voní ;-) Ke konci můžeme sundat pokličku a nechat odpařit přebytečnou vodu. Já to smíchala s rýží, až mě to překvapilo, jak si to sedlo! Zítra k tomu zkusím pečivo nebo to nacpu do pita chleba. Z tohohle množství je to jedna porce pro většího jedlíka. Netrvá to dlouho, a hlavně přestože kedlubny obecně nadýmají, tohle je hrozně lehoučké, ted v letním vedru hrozně vděčné jídlo :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie