Zobrazit přihlášovací formulář

Co dům dal

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

CHALUPÁŘSKÉ RECEPTY 4 GULÁŠE

0.0
CHALUPÁŘSKÉ RECEPTY 4  GULÁŠE

Potřebné ingredience

VŠE MOŽNÉ

Postup přípravy

CHALUPÁŘSKÝ PEKÁČEK:
1 kg vepřového plecka (libového bůčku), 2 klobásy (myslivecká, aj.), 2 cibule, 4 stroužky česneku, grilovací koření, drcený kmín, sůl. Maso nakrájíme na kostky, osolíme a osmahneme na rozpáleném sádle. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, cibuli a plátky česneku. Podlijeme vodou a asi 1 hodinu pečeme v troubě. K měkkému masu přidáme nakrájenou zeleninu (1 cuketa, 1 červená a žlutá paprika, 4 rajčata), ochutíme grilovacím kořením, kmínem a zasypeme 100 g strouhaného sýra. Dopékáme, až se sýr roztaví. Podáváme s chlebem.

ZTRACENÁ KUŘECÍ JÁTRA:
150 g kuřecích jater, 6 rohlíků, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 3 vejce, 2 dl mléka, petrželka, pepř, sůl. Pokrájené rohlíky zalijeme horkým mlékem a přikryjeme. Játra, cibuli, česnek pomeleme, přidáme k rohlíkům spolu se žloutky. Osolíme, opepříme, promícháme a zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků, nasekanou petrželku. Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, rozetřeme polovinu směsi. Poklademe vejci uvařenými natvrdo a zakryjeme zbytkem směsi. Pokapeme máslem a upečeme.

GULÁŠ TROCHU JINAK:
Z hovězího masa, cibule a obvyklých přísad připravíme guláš, přidáme o něco více pálivé papriky, aby byl ostřejší. Podáváme s hodně očesnekovanou topinkou, přes kterou guláš na talíři přelijeme. Ozdobíme na kolečka pokrájenou cibulí. I taková malá změna udělá z obyčejného guláše chuťovku.
PIKANTNÍ GULÁŠ NA ŽAMPIONECH:
750 g hovězího masa (nejlépe kližky), 250 g žampionů, 3 velké cibule, 5 stroužků česneku, Solamyl, 1 sklenka červeného vína, pepř, sůl. Maso nakrájíme, osolíme, opepříme a obalíme v Solamylu. Na tuku zprudka opečeme a potom vyjmeme. Ve výpeku osmahneme pokrájenou cibulku, česnek, žampiony. Po 5 minutách přilijeme víno a za stálého míchání uvedeme do varu. Vložíme zpět maso a dusíme doměkka.



ŠPEKÁČKOVÝ GULÁŠ S PÓRKEM:
Na tuku zpěníme jemně nakrájené 2 cibule, přidáme 500 g nakrájeného pórku a krátce osmažíme. Rozpustíme 1 lžičku sladké papriky, zalijeme vodou a přidáme 8 špekáčků nakrájených na kolečka, kmín, sůl, 4 velké brambory nakrájené na kostičky a uvaříme. Můžeme zalít smetanou rozšlehanou s moukou a dobře povařit.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 13. 7. 2009, 12:13
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie