Zobrazit přihlášovací formulář

Co dům dal

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

CHALUPÁŘSKÉ RECEPTY 3

0.0
CHALUPÁŘSKÉ RECEPTY 3

Potřebné ingredience

VŠE MOŽNÉ

Postup přípravy

ŘÍZKY V SÝROVÉ PEŘINCE:
4-8 plátků krkovice, 300 g strouhaného sýra, 1 šlehačka sůl. Plátky masa naklepeme, osolíme a obalíme v těstíčku z vejce, hladké mouky a mléka. Osmažíme po obou stranách na oleji dozlatova. Do vymazaného pekáče naskládáme osmažené plátky, zasypeme je sýrem a zalijeme šlehačkou. V předem vyhřáté troubě zapečeme, podáváme s hranolky.
UZENÉ S MRKVÍ:
Uzenou rolku (i jiné libové uzené maso) nakrájíme na plátky, osmahneme na tuku. Lehce podlijeme vodou, přidáme Masox a dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a společně dusíme. Zahustíme hladkou moukou, podle chuti osolíme, opepříme a podáváme s vařenými brambory.
HOUBAŘOVA DOBROTA:
300 g vepřového masa osolíme a za občasného podlévání upečeme v troubě. Na másle podusíme 300 g různých hub, ochutíme kmínem, pepřem a solí. Upečené maso nakrájíme na plátky, položíme do vymazaného pekáče, zasypeme houbami a zalijeme 3 vejci rozšlehanými v 1/2 l mléka. Posypeme strouhaným sýrem, sekanou petrželkou a v troubě zapečeme.
ČÍNSKÉ NUDLIČKY S HOUBAMI:
150 g vepřové kýty, sterilované houby ve sladkokyselém nálevu, 2 pórky, 4 stroužky česneku, 3 lžíce sójové omáčky, lžička drceného kmínu, 1 vejce, 1 lžička Solamylu, sůl. Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s vejcem a Solamylem rozmíchaným v troše vody. Necháme uležet 1 hodinu v chladu. Maso osmahneme v rozpáleném tuku, až zbělá, přidáme propláchnuté okapané houby, nakrájený pórek. Ochutíme kmínem, solí a rychle orestujeme. Dochutíme utřeným česnekem a sójovou omáčkou.
ROŠTĚNKY ZA ODMĚNU:
Roštěnky naklepeme a nařízneme. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme v rozpáleném tuku. Měkké maso naskládáme na vymazaný plech, každý plátek zakryjeme kopečkem ušlehaného sněhu z bílků, mírně osolíme. Posypeme strouhaným sýrem a v troubě zapečeme.


PIVNÍ ROŠTĚNKY:
Roštěnky naklepeme, osolíme, potřeme česnekem, zalijeme 2 dl piva a necháme v chladničce do druhého dne uležet. Lehce opepříme a na oleji opečeme 4 minuty po obou stranách (jako minutku). Na hotové roštěnky posadíme „volské oko“, obložíme cibulí nakrájenou na kolečka, přidáme kopeček hořčice. Zbylý tuk po smažení zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem a chvíli povaříme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 13. 7. 2009, 12:14
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie