Zobrazit přihlášovací formulář

Co dům dal

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

CHALUPÁŘSKÉ RECEPTY 2 VEPŘOVÉ MASO

0.0
CHALUPÁŘSKÉ RECEPTY 2 VEPŘOVÉ MASO

Potřebné ingredience

VŠE MOŽNÉ

Postup přípravy

BOBKY:
Vepřovou kýtu, kousek bůčku potřeme česnekem utřeným se solí, posypeme kmínem a společně s kouskem uzeného masa pečeme.Podáváme s přílohou – bobky v zelí. Kysané zelí uvaříme ve vodě doměkka, scedíme a přes děravý cedník vytlačíme zbytek vody. Z bramborového těsta vyválíme tenké válečky, nakrájíme na malé kousky a zavařujeme do osolené vařící vody. Vaříme asi 5 minut, okapané dáme do uvařeného suchého zelí a promícháme s vypečenou šťávou z pečeného masa.
Z NOUZE ROŽNĚNÍ:
Vepřové maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, promneme s hořčicí, zalijeme olejem, necháme uležet. Do vymazaného pekáčku vrstvíme kousky masa, kolečka cibule, kolečka salámu, plátky slaniny, podle množství surovin. Mírně podlijeme vodou, přikryjeme a v troubě pečeme, až je maso měkké.
MADLENČINA KOTLETA:
4 kotlety, 1 nožka klobásy, 2 plátky šunky, 1 cibule, 1 rajče, 1 jablko, 2 stroužky česneku, 100 g tvrdého strouhaného sýra, grilovací koření, mleté jalovcové koření, sůl. Naklepané kotlety osolíme, potřeme grilovacím kořením a po obou stranách opečeme. Na dno olejem vymazané remosky dáme vrstvu nakrájené cibule, na kterou položíme polovinu kotlet. Posypeme kolečky pikantní klobásy osmažené spolu s plátky česneku a okořeníme jalovcovým kořením, překryjeme plátky šunky. Nahoru položíme zbytek kotlet, kolečka rajčat a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme doměkka, před dopečením posypeme ještě trochou strouhaného sýra smíchaného s nastrouhaným jablkem.

WORCESTEROVÁ KRKOVICE:
Plátky krkovice osolíme a polijeme worcesterem. Prokládáme na kolečka nakrájenou cibulí, stlačíme a necháme do druhého dne odležet. Očistíme od cibule, narychlo opečeme a přidáme odloženou cibuli z marinády. Je-li maso tužší, dodusíme pod pokličkou.
KRKOVIČKA S JABLÍČKY A CIBULÍ:
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opaprikujeme. Naskládáme do pekáčku společně s pokrájenou cibulí a odkryté upečeme doměkka. K masu přidáme na plátky nakrájená jablka a ještě chvíli dopečeme. Během pečení podléváme vývarem nebo vodou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 13. 7. 2009, 12:14
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie