(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
lišková omáčka
Potřebné ingredience
lišky,slanina,cibule,máslo,olej,smetana,mouka na zahuštění,maso jakékoli (já dala horní kuř. stehna)
Postup přípravy
v kastrolu si osmahneme na oleji jemně nakrájenou cibuly,pak přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a lehce usmažíme. Pak přidáme máslo a na hrubo nakrájené lišky. Podléváme vodou a dusíme.Potom zalejeme smetanou a vodou a přivedeme k varu. Mezitím si na pánvi na oleji usmažíme slaninu na kostičky a na ní usmažíme maso.Omáčku pak zahustíme moukou s vodou,povaříme a osolíme. Hotové maso vložíme do již hotové omáčky. Jako přilohu jsem zvolila brambory a manžel chtěl chleba. Přeji dobrou chut´.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé