(recept
si oblíbilo 56 návštěvníků)
Ferrero rocher na plechu
Potřebné ingredience
Těsto:2 hrnky hladké mouky,1 hrnek cukru,valilin,prdopeč,3/4 hrnku oleje,1 a půl hrnku mléka,2 celá vejce,kakao dle svého,jak kdo má rád. Nápln-1 kondenzované mléko-NESLAZENÉ(Tatra Grand-9%),200 g změklého másla,5 oříškových tatranek,100 g nugety,100 g sekaných nesolených arašídů,čokol.poleva a hrst nasekaných neosol.arašídů
Postup přípravy
Suroviny na těsto smícháme a vlijeme na vymaz.a vysypaný plech,dáme péct.(zkouším spejlí) 170° cca 20-25 minut.Nejlépe den předem si uvaříme mléko cca 2 hod,které necháme vystydnout.Horké neotvírat,hrozí uraz!!!Mléko i po uvaření je stále tekuté,ale trošičku zhoustne a má lehce karamelovou barvu,hlavním ukolem je jako pojivo.Do zchladlého mléka přidáme máslo a vyšleháme.Poté lehce vmícháme strouhané tatranky,nugetu a arašídy.Krémem potřeme korpus a polijeme polevou a posypeme arašídy.Dáme na min.4 hod uležet do lednice nejlépe přes noc. Zdroj:recepty.cz-použila jsem jiný recept na těsto,který mám vyzkoušený a vždy se povede,než je v originále. Pozn:Místo mléka můžete použít vanilkový pudink.
Vanilínový cukr
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
BlankaHec
(upraveno)
25. 3. 2008, 23:18
tak jsem pekla minulý týden a nějak se mi to nepovedlo , spodek buchty se srazil, nevím, co jsem udělala špatně a pak jsem byla tak naštvaná, že jsem si ten řez nedokázala ani vychutnat, i když jsem ho dodělala
kamka25
(upraveno)
11. 3. 2008, 12:41
Tuhle mnamku upeču na velikonoce.
Vlasta V.
(upraveno)
11. 3. 2008, 13:14
@kamka25
Kamčo,tak at chutná
mata85
(upraveno)
21. 9. 2007, 22:14
Ahojky maminky tak dnes som šla na oslavu narodenín k mojej maminke a ako darček sme jej so synčekom upiekli tortičku podľa tohto receptu a musím Vám všetkým oznámiť, že mala obrovský úspech všetkým nám chutila, aj môjmu bratovi, ktorý má na všetko výhrady ale tento receptík je fakt špica Doporučujem a oznamujem, že sa dá použiť i ako torta
Vlasta V.
(upraveno)
11. 3. 2008, 13:13
@mata85
Tak to mě moc těší,že měla takový uspěch
keltka
(upraveno)
14. 6. 2007, 10:06
tak moje drahá polovička byla nakupovat a tatru mi koupil v krabičce!!!má 7,5%,ale spíš mi jde o to,jestli se to dá také uvařit,tak jako v plechovce.. nemáte někdo zkušenost?!
Vlasta V.
(upraveno)
14. 6. 2007, 10:12
@keltka
Zdeni,tak to bych vůbec neriskovala,když máte v krabičce,tak se nic neděje,jak píšu,hlavní úlohou je jako pojivo,tak bych to rovnou do toho krému nalila bez uvaření.
keltka
(upraveno)
14. 6. 2007, 10:13
@Vlasta V.
no to už ale nebude karamelové,né?ach jo..já se picnu my vůbec nedáváme tatru do kávy nebo tak,tak nevím jak jí jinak využít nebo to s tím upéct
Vlasta V.
(upraveno)
14. 6. 2007, 10:18
@keltka
Zdeni,to ani nemá moc karamelovou chut,protože to není salko.Ale jak píšu,dala bych to tam i bez uvaření.Ty tatkanky se potřebují sasáknout tím mlékem,aby byly patláma,patláma a spojily se s ostatními surovinami
keltka
(upraveno)
14. 6. 2007, 10:23
@Vlasta V.
no jdu na...nějak to spatlám díky
Vlasta V.
(upraveno)
14. 6. 2007, 10:26
@keltka
Tak to spatlejte a pak písněte
Mončjatko
(upraveno)
14. 6. 2007, 10:10
@keltka
Zdenko, tak to asi budete muset jít do obchodu ještě jednou... . Pochybuju, že by se krabička dala vařit, tu si nechte do kávy a kupte si v plechovce.
keltka
(upraveno)
14. 6. 2007, 11:31
@Mončjatko
NO JO,JENŽE MALÁ JE NEMOCNÁ A MANŽA UŽ V PRÁCI..TAK UŽ DO OBCHODU NEMŮŽU NO UVIDÍME
Bobanek
(upraveno)
29. 5. 2007, 10:48
Dobrý den, zaujal mě Váš recept, ale nevím, co je prdopeč. Ještě nikdy jsem to při pečení nepoužívala. Můžete mi napsat co to je, kde to koupím, případně čím to nahradím? Díky Jitka
Šášula
(upraveno)
29. 5. 2007, 10:55
@Bobanek
Dobrý den.Dovolím si vám odpovědět.prdopeč je kypřící prašek do pečiva
Vlasta V.
(upraveno)
29. 5. 2007, 10:57
@Šášula
Šárko,děkuji
Šášula
(upraveno)
18. 5. 2007, 15:56
tak sem se rozhodla,že to vyzkouším ale v obchodě měli kondenz.mléko Tatra-Classic-zahuštěné neslazené mléko plnotučné.ale nevim kolika % asi 7.5% může být i tohle???
Vlasta V.
(upraveno)
18. 5. 2007, 16:53
@Šášula
Myslím,že tím nic neskazíte.
Šášula
(upraveno)
19. 5. 2007, 13:36
@Vlasta V.
tak už je půl plechu snězenýho,do večera bude určitě i zbytek.je to opravdu výýýborné.Jen mě nešlo vyšlehat to mléko s tím máslem,tak sem to vyšlehala všechno dohromady.
Vlasta V.
(upraveno)
24. 5. 2007, 11:11
@Šášula
gabulle
(upraveno)
18. 5. 2007, 0:25
Tak to bude mňamka
dancasvejdarova
(upraveno)
17. 5. 2007, 21:33
Tak jsem to nevydržela a dneska jsem upekla ....a musím říct, že je to opravdu luxusní mňamka Moc díky za receptík Hned si ho řadím do oblíbených a rozposílám kámoškám
Vlasta V.
(upraveno)
18. 5. 2007, 9:21
@dancasvejdarova
Dani,tak to jsem moc ráda,že chutná
Vlasta V.
(upraveno)
16. 5. 2007, 22:26
Čokopolevu nepíšu,každá kuchařinka má svůj oblíbený recept a já moc celé moučníky nečokoláduji,kdyžtak jen pocákám polevou od Dr.Oetkera,která se nechá rozpustit ve vodě.A k tomu vanilínu,myslela jsem opravdu vanilínový cukr od Dr.Oetkera,ale je to jedno jestli dáte vanilin nebo vanilku
cicmoši
(upraveno)
17. 5. 2007, 8:11
@Vlasta V.
A koláč robíte na menší plech? nie na ten klasický velký?
dancasvejdarova
(upraveno)
17. 5. 2007, 21:34
@cicmoši
Dneska jsem pekla a dělala jsem to na menší plech...myslím, že to bylo akorát..
Vlasta V.
(upraveno)
17. 5. 2007, 9:22
@cicmoši
Na normální klasický velký plech.
IrcaBeck
(upraveno)
16. 5. 2007, 22:19
To vypadá vábně...ach jo, to pečení, budeme jak bečky
cicmoši
(upraveno)
16. 5. 2007, 22:08
neako som nenašla rozpis na tu polevu čo spomínate......... doložíte prosím?
dancasvejdarova
(upraveno)
16. 5. 2007, 21:28
....taky bych řekla..
dancasvejdarova
(upraveno)
16. 5. 2007, 20:34
Dobrý den Vlasto, Váš recept vypadá lákavě, jenom nevím, co to je valilin? D.
kosina
(upraveno)
16. 5. 2007, 20:40
@dancasvejdarova
Paní asi myslela vanilkový cukr
Mončjatko
(upraveno)
16. 5. 2007, 17:17
Vlasta V.
(upraveno)
16. 5. 2007, 16:42
Tak už tu máte receptík