(recept
si oblíbilo 343 návštěvníků)
DOMÁCÍ JOGURT V PEŘINÁCH BEZ JOGURTOVAČE
Potřebné ingredience
1 litr mléka polotučného, 1 bílá activia
Postup přípravy
Mléko převaříme, dáme zchladit přibližně na 40 st. (jelikož nemám teploměr na potraviny, zkouším prstem:)) aby bylo mléka trochu teplé). Do mléka vmícháme jogurt, naplníme do skleniček a dáme min. na 4 hodiny do peřin. Já dělám večer a nechávám ho tam celou noc.
převaříme mléko....
já chladím ve studené lázni....
přidáme jogurt....
zamícháme...
nalijeme do skleniček...
a šup s nimi do peřin !!!!
Hotovo!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
silurido
(upraveno)
11. 3. 2014, 11:58
Tak jsem také vyzkoušela,jen jsem místo activie dala olma bio.Zabalila do dvou silných dek a dala před akumulačky,tak uvidíme co z toho vznikne.Snad budu mít úspěch
Petra+3Lumpici
(upraveno)
25. 2. 2014, 18:04
Výborné moc děkuji za recpt .Nevěděla jsem , že je tak jednoduché si udělat domácí jogurt. Já tedy dávám klasik o Olmy místo acivie. Děkuji Petra
Marti W.
(upraveno)
25. 1. 2014, 22:05
Výborné. Děkuji za recept . Celá rodina si pochvaluje, že jí konečně kvalitní jogurt. Cenově to ani nepočítám,. Hlavně, že je to zdravé a chutná nám to. Jen mi to v té peřině nechtělo tuhnout. Tak jsem to dala na plechový tácek na radiátor a šlo to krásně. Mimo topnou sezónu to dám do peřiny a k tomu asi gumovou láhev s horkou vodou
Endyovka
(upraveno)
1. 10. 2013, 14:17
Tak jsem taky zkoušela a jogurt mi vůbec nezhoustnul , ale určitě vyzkouším znovu, to by v tom byl čert ...
jesterkaradka
(upraveno)
1. 9. 2013, 23:07
Ttak jsem objevila tenhle zajímavý a lákavý postup na JOGURTÍKY...na jiných webech jsem objevila podobný,ale u některých se přidávala lžička cukru nebo medu.s tím se asi nic nepokazí,nebo možná se spíš aktivují ty živé kultury (podobně jako u kvásku kvasinky s přidáním cukru),kdo ví.Už jsou 4 skleničky pod peřinou,ale pro jistotu jsem je dala ještě do hrnce s teplou vodou,aby nebyla horká.Nějak se mi nechce věřit,že se jogurtíky takto jednoduše povedou,ráno uvidíme.jak tady tak čtu,pokud nezhoustnou pod peřinou a pak se dají schladit do ledničky třeba potom zhoustnou.Vyzkouším všechno aby se dílo povedlo.držte palce..
jesterkaradka
(upraveno)
2. 9. 2013, 12:59
@jesterkaradka
tak nevím kde je chyba,ale jogurtíky zhoustly jen tak na půl,určitě pokud skleničku položím jak Danielka na obrázku,rozteče se...Měla jsem je 4h v peřinách v teplé vodě v hrnci,aby skličky byly ponořené pod víčko.Možná tomu vadil ten med (1lžička)...Po 4h jsem dala skleničky do ledničky a jednu nechala už bez hrnce s vodou v peřinách do rána,ale všechny jogurty mají stejnou konzistenci,nejsou tak husté.Použila jsem tedy choceňský smetanový jogurt,tak jestli není zakopaný pes v té smetaně...Nebo potřebovaly delší dobu na uzrání ????\r\n Jsem nezmar,asi zkusím další,třeba jen 2 skleničky,ale bez použití medu...a nechám je tam déle
dlouhých
(upraveno)
18. 3. 2013, 15:37
Mohu použít krémový jogurt Pilos?
Hany01
(upraveno)
10. 11. 2012, 16:04
19petula92
(upraveno)
23. 7. 2012, 11:56
to by mě nenapadlo že to půjde takhle snadno a levně :D super!!! hned zítra vyzkouším!!!
700901
(upraveno)
17. 7. 2012, 12:34
Dělám i z polotučného trvanlivého mléka, ale přidávám na 1l jednu 33%smetanu. A jeden jogurt Hollandia (když už mám svůj, očkuji svým jogurtem).
Katerinka35
(upraveno)
17. 5. 2012, 7:17
Dobrý den, Váš recept je super. Zkoušela jsem to z mléka z "mlékomatu" a z choceňského jogurtu a nemá to chybu Díky za radu. Každopádně jsme ušetřili tím, že jsme nemuseli kupovat "jogurtovač" Zdraví Katka
Vera N
(upraveno)
2. 5. 2012, 8:18
valerie007
(upraveno)
16. 3. 2012, 7:19
Taky jsem dělala, přes noc jsem nechala v peřinách. Ráno jsem otevřela skleničku a asi tak 2 - 3 cm od shora byl jogurt výstavní, přesně jako Selský od Holandie, ale pod tím byla táhlá, divná hmota. Nevíte čím by to mohlo být???
Noksik
(upraveno)
9. 2. 2012, 22:18
Děkuji za recept. Povedlo se, koupil jsem Bio plnotučné mléko (v Albertu stojí stejně jako kterékoliv jiné) a Bio Holandii za 14 korun. Udělal jsem 7 porcí (bio jogurtu jsou úžasné a hlavně vím co jím! Cena za porci tedy cca necelou pětikačku, ale jogurt je žůžo. Zkusím ještě pro rodinku přidávat dolů trošku marmelády. Malému jsem tam přidal trošku řidkého malinového džemu a byl taktéž nadšený.
luca1979
(upraveno)
2. 2. 2012, 17:54
renyza
(upraveno)
30. 1. 2012, 11:49
jak dlouho ho můžu mít v lednici?aSI BLBÁ OTÁZKA ALE JE JEDNO V JAKÉ DECE ZABALENÉ?
ivahl
(upraveno)
23. 1. 2012, 15:39
Ahoj holky jde domácí jogurt udělat i z odtučněného mléka nebo musí být jen polotučné ? Díky
dalmatinac
(upraveno)
21. 1. 2012, 8:34
Používam jogurt so živou kultúrou, mala som aj grécky ten je dobrý, activiu som neskúšala . Niekedy dám aj súšené mlieko, ale väčšinou už nie. Dávam do jogurtovača. Zvykla som si na takýto a už nekupujem jogurty. Do hotového dávam ovocie, alebo lekvar, alebo med, otruby atď.
latramvai
(upraveno)
21. 1. 2012, 8:01
Zdravim,ten jogurt,tam mam dat v malem kelimku nebo velkem?,,Dekuji za odpoved
amrak
(upraveno)
23. 1. 2012, 6:49
@latramvai
stačí v malém kelímku, záleží na množství mléka (cca do 2l)
amrak
(upraveno)
28. 1. 2012, 18:46
Moc všechny zdravím, nejlepší se mi zdá z Hollandie a špatný není i z toho hustého, tuším řecký jogurt?? Zato vůbec nám nechutná z activie. Pokud chcete trochu hutnější tak je dobré přidat i sušené mléko. A pokud některá postrádáte jogurtovač, tak se jednoho zbavuju třeba písněte.Jogurtovač ještě máme
ivahl
(upraveno)
23. 1. 2012, 15:42
@amrak
Ahoj díky za tip , měla by jsem případný zájem o jogurtovač napiš prosím na iva2828@centrum.cz jestli je ještě k mání a za kolik ?Díky
Rowan
(upraveno)
30. 1. 2012, 17:20
mňam!