Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 343 návštěvníků)

DOMÁCÍ JOGURT V PEŘINÁCH BEZ JOGURTOVAČE

0.0
DOMÁCÍ JOGURT V PEŘINÁCH BEZ JOGURTOVAČE

Potřebné ingredience

1 litr mléka polotučného, 1 bílá activia

Postup přípravy

Mléko převaříme, dáme zchladit přibližně na 40 st. (jelikož nemám teploměr na potraviny, zkouším prstem:)) aby bylo mléka trochu teplé). Do mléka vmícháme jogurt, naplníme do skleniček a dáme min. na 4 hodiny do peřin. Já dělám večer a nechávám ho tam celou noc.

převaříme mléko....

já chladím ve studené lázni....

přidáme jogurt....

zamícháme...

nalijeme do skleniček...

a šup s nimi do peřin !!!!

Hotovo!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

silurido 11. 3. 2014, 11:58
Tak jsem také vyzkoušela,jen jsem místo activie dala olma bio.Zabalila do dvou silných dek a dala před akumulačky,tak uvidíme co z toho vznikne.Snad budu mít úspěch (Y)
Petra+3Lumpici 25. 2. 2014, 18:04
Výborné moc děkuji za recpt (clamp) (clamp).Nevěděla jsem , že je tak jednoduché si udělat domácí jogurt. Já tedy dávám klasik o Olmy místo acivie. Děkuji (clamp) (clamp) (hello) (hello)Petra
Marti W. 25. 1. 2014, 22:05
Výborné. Děkuji za recept (F). Celá rodina si pochvaluje, že jí konečně kvalitní jogurt. Cenově to ani nepočítám,. Hlavně, že je to zdravé a chutná nám to. Jen mi to v té peřině nechtělo tuhnout. Tak jsem to dala na plechový tácek na radiátor a šlo to krásně. Mimo topnou sezónu to dám do peřiny a k tomu asi gumovou láhev s horkou vodou [A]
Endyovka 1. 10. 2013, 14:17
Tak jsem taky zkoušela a jogurt mi vůbec nezhoustnul :´(, ale určitě vyzkouším znovu, to by v tom byl čert ... ,-)
jesterkaradka 1. 9. 2013, 23:07
Ttak jsem objevila tenhle zajímavý a lákavý postup na JOGURTÍKY...na jiných webech jsem objevila podobný,ale u některých se přidávala lžička cukru nebo medu.s tím se asi nic nepokazí,nebo možná se spíš aktivují ty živé kultury (podobně jako u kvásku kvasinky s přidáním cukru),kdo ví.Už jsou 4 skleničky pod peřinou,ale pro jistotu jsem je dala ještě do hrnce s teplou vodou,aby nebyla horká.Nějak se mi nechce věřit,že se jogurtíky takto jednoduše povedou,ráno uvidíme.jak tady tak čtu,pokud nezhoustnou pod peřinou a pak se dají schladit do ledničky třeba potom zhoustnou.Vyzkouším všechno aby se dílo povedlo.držte palce.. ,-)
jesterkaradka 2. 9. 2013, 12:59
@jesterkaradka tak nevím kde je chyba,ale jogurtíky zhoustly jen tak na půl,určitě pokud skleničku položím jak Danielka na obrázku,rozteče se...Měla jsem je 4h v peřinách v teplé vodě v hrnci,aby skličky byly ponořené pod víčko.Možná tomu vadil ten med (1lžička)...Po 4h jsem dala skleničky do ledničky a jednu nechala už bez hrnce s vodou v peřinách do rána,ale všechny jogurty mají stejnou konzistenci,nejsou tak husté.Použila jsem tedy choceňský smetanový jogurt,tak jestli není zakopaný pes v té smetaně...Nebo potřebovaly delší dobu na uzrání ????\r\n Jsem nezmar,asi zkusím další,třeba jen 2 skleničky,ale bez použití medu...a nechám je tam déle
dlouhých 18. 3. 2013, 15:37
Mohu použít krémový jogurt Pilos?
Hany01 10. 11. 2012, 16:04
(pusa) (pohoda) (pohoda) (pohoda) (pusa) (zajic) [A] [A] (X) (I) (P)
19petula92 23. 7. 2012, 11:56
(Y) to by mě nenapadlo že to půjde takhle snadno a levně :D super!!! hned zítra vyzkouším!!!
700901 17. 7. 2012, 12:34
Dělám i z polotučného trvanlivého mléka, ale přidávám na 1l jednu 33%smetanu. A jeden jogurt Hollandia (když už mám svůj, očkuji svým jogurtem).
Katerinka35 17. 5. 2012, 7:17
Dobrý den, Váš recept je super. Zkoušela jsem to z mléka z "mlékomatu" a z choceňského jogurtu a nemá to chybu :-) Díky za radu. Každopádně jsme ušetřili tím, že jsme nemuseli kupovat "jogurtovač" :-D Zdraví Katka
Vera N 2. 5. 2012, 8:18
(Y) (Y) (Y)
valerie007 16. 3. 2012, 7:19
Taky jsem dělala, přes noc jsem nechala v peřinách. Ráno jsem otevřela skleničku a asi tak 2 - 3 cm od shora byl jogurt výstavní, přesně jako Selský od Holandie, ale pod tím byla táhlá, divná hmota. Nevíte čím by to mohlo být???
Noksik 9. 2. 2012, 22:18
Děkuji za recept. Povedlo se, koupil jsem Bio plnotučné mléko (v Albertu stojí stejně jako kterékoliv jiné) a Bio Holandii za 14 korun. Udělal jsem 7 porcí (bio jogurtu ,) jsou úžasné a hlavně vím co jím! ^o) Cena za porci tedy cca necelou pětikačku, ale jogurt je žůžo. Zkusím ještě pro rodinku přidávat dolů trošku marmelády. Malému jsem tam přidal trošku řidkého malinového džemu a byl taktéž nadšený.
luca1979 2. 2. 2012, 17:54
:-@
renyza 30. 1. 2012, 11:49
jak dlouho ho můžu mít v lednici?aSI BLBÁ OTÁZKA ALE JE JEDNO V JAKÉ DECE ZABALENÉ?
ivahl 23. 1. 2012, 15:39
Ahoj holky jde domácí jogurt udělat i z odtučněného mléka nebo musí být jen polotučné ? Díky
dalmatinac 21. 1. 2012, 8:34
Používam jogurt so živou kultúrou, mala som aj grécky ten je dobrý, activiu som neskúšala . Niekedy dám aj súšené mlieko, ale väčšinou už nie. Dávam do jogurtovača. Zvykla som si na takýto a už nekupujem jogurty. Do hotového dávam ovocie, alebo lekvar, alebo med, otruby atď. (pes)
latramvai 21. 1. 2012, 8:01
Zdravim,ten jogurt,tam mam dat v malem kelimku nebo velkem?,,Dekuji za odpoved :^)
amrak 23. 1. 2012, 6:49
@latramvai stačí v malém kelímku, záleží na množství mléka (cca do 2l)
amrak (upraveno) 28. 1. 2012, 18:46
Moc všechny zdravím, nejlepší se mi zdá z Hollandie a špatný není i z toho hustého, tuším řecký jogurt?? Zato vůbec nám nechutná z activie. Pokud chcete trochu hutnější tak je dobré přidat i sušené mléko. A pokud některá postrádáte jogurtovač, tak se jednoho zbavuju :) třeba písněte.Jogurtovač ještě máme :)
ivahl 23. 1. 2012, 15:42
@amrak Ahoj díky za tip , měla by jsem případný zájem o jogurtovač napiš prosím na iva2828@centrum.cz jestli je ještě k mání a za kolik ?Díky
Rowan (upraveno) 30. 1. 2012, 17:20
mňam!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie