(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Domácí gnocchi
Potřebné ingredience
1 kg brambor,
100 g másla,
300 g polohrubé mouky,
3 žloutky,
sůl,
- v původním receptu byl ještě muškátový oříšek a hrst strouhaného parmazánu ... já nedávám
Postup přípravy
Uvařit brambory, nechat je vychladit, poté nastrouhat najemno.
Na podložku si dáme mouku, na ni nastrouhané brambory, do směsi přilít rozmíchané žloutky s rozpuštěným máslem, osolit... propracovat těsto. Mouky nedávejte zbytečně moc, aby nebyly noky gumové. Takže přiměřeně - aby se těsto nelepilo.
Hotové těsto rozdělte na 3 díly. Z každého vyválejte váleček - přibližně 1 cm silmý. Poté ho rozkrájejte na malé noky, na kterých vidličkou vytvoříte vzorek.
Připravené noky dejte do vařící se osolené vody.
Až noky vyplavou, jsou hotové.
S těstem je potřeba pracovat celkem rychle... začne řídnout. No trochu mouky to zpraví :-),
No a co s hotovými gnocchi... na to tu je už kupa receptů. Dobrou chuť, snad se povedou :-)
Vážila jsem... z téhle dávky jsem udělala 1, 5 kg noků.
Na podložku si dáme mouku, na ni nastrouhané brambory, do směsi přilít rozmíchané žloutky s rozpuštěným máslem, osolit... propracovat těsto. Mouky nedávejte zbytečně moc, aby nebyly noky gumové. Takže přiměřeně - aby se těsto nelepilo.
Hotové těsto rozdělte na 3 díly. Z každého vyválejte váleček - přibližně 1 cm silmý. Poté ho rozkrájejte na malé noky, na kterých vidličkou vytvoříte vzorek.
Připravené noky dejte do vařící se osolené vody.
Až noky vyplavou, jsou hotové.
S těstem je potřeba pracovat celkem rychle... začne řídnout. No trochu mouky to zpraví :-),
No a co s hotovými gnocchi... na to tu je už kupa receptů. Dobrou chuť, snad se povedou :-)
Vážila jsem... z téhle dávky jsem udělala 1, 5 kg noků.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
koželuh
(upraveno)
5. 5. 2017, 20:51
Kolik toho parmazánu se tam dává?
Nadys
(upraveno)
5. 5. 2017, 20:54
@koželuh
vždytˇ je to tam napsané- hrst
Ilonáček
(upraveno)
12. 7. 2009, 16:17