Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Domácí gnocchi

0.0
Domácí gnocchi

Potřebné ingredience

1 kg brambor,
100 g másla,
300 g polohrubé mouky,
3 žloutky,
sůl,
- v původním receptu byl ještě muškátový oříšek a hrst strouhaného parmazánu ... já nedávám

Postup přípravy

Uvařit brambory, nechat je vychladit, poté nastrouhat najemno.
Na podložku si dáme mouku, na ni nastrouhané brambory, do směsi přilít rozmíchané žloutky s rozpuštěným máslem, osolit... propracovat těsto. Mouky nedávejte zbytečně moc, aby nebyly noky gumové. Takže přiměřeně - aby se těsto nelepilo.
Hotové těsto rozdělte na 3 díly. Z každého vyválejte váleček - přibližně 1 cm silmý. Poté ho rozkrájejte na malé noky, na kterých vidličkou vytvoříte vzorek.
Připravené noky dejte do vařící se osolené vody.
Až noky vyplavou, jsou hotové.

S těstem je potřeba pracovat celkem rychle... začne řídnout. No trochu mouky to zpraví :-),

No a co s hotovými gnocchi... na to tu je už kupa receptů. Dobrou chuť, snad se povedou :-)

Vážila jsem... z téhle dávky jsem udělala 1, 5 kg noků.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

koželuh 5. 5. 2017, 20:51
Kolik toho parmazánu se tam dává? (Y)
Nadys 5. 5. 2017, 20:54
@koželuh vždytˇ je to tam napsané- hrst :^)
Ilonáček 12. 7. 2009, 16:17
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie