(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Perníčky (měkké do druhého dne:-.)
Potřebné ingredience
2 vejce
250 g moučkového cukru
500 g hladké mouky
2 lžičky jedlé sody
3 lžíce medu
3 lžíce mléka
10 dkg tuku, nebo másla
trochu perníkového koření
Postup přípravy
Vejce utřeme s moučkovým cukrem, med, mléko, tuk (případně máslo) rozehřejeme a necháme vychladnout.
Vše spojíme v řidší těsto, které necháme odpočinout 3-4 hodiny v chladu, nejlépe do druhého dne. Poté vyvalujeme na pomoučněném vále a vykrajujeme perníčky.
Vše spojíme v řidší těsto, které necháme odpočinout 3-4 hodiny v chladu, nejlépe do druhého dne. Poté vyvalujeme na pomoučněném vále a vykrajujeme perníčky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
12. 7. 2009, 16:18
Baksy
(upraveno)
22. 9. 2009, 21:41
@Ilonáček
Díky, díky...peču je stále i přes rok