(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
@ Americký tvarohový koláč@
Potřebné ingredience
* 225 g polohrubé mouky * 200 g másla * 150 g cukru moučka * citronová kůra * pomerančová kůra * 1 vanilkový cukr * 800 g tvarohu * 5 lžic mléka * 3 vejce
Postup přípravy
Do větší mísy dáme 200 g mouky, 125 g studeného, na kousky nakrájeného tuku, přidáme 1 žloutek, citrónovou a pomerančovou kůru a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je do fólie a pak necháme 1 hodinu odpočinout v lednici. Potom těsto rozválíme mezi 2 vrstvami fólie do kruhu o průměru asi 26 cm. Vymastíme dortovou formu o témže průměru. Vložíme do ní těsto, několikrát je propíchneme vidličkou a předpečeme asi 12 - 15 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Necháme vystydnout.
Zbytek tuku, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Dále přidáme tvaroh, mléko, zbytek citronové a pomerančové kůry a utřeme do hladké hmoty, kterou spojíme s vejci, dalšími dvěma žloutky a moukou. Vymícháme krémovou hmotu.
Zbylé těsto vyválíme opět mezi 2 fóliemi na pás o velikosti asi 12 x 40 cm. Pásy těsta podélně rozpůlíme, vyložíme jimi dokola dortovou formu, okraje těsta přeložíme a pevně stiskneme. Formu naplníme krémem a v předehřáté troubě pečeme při mírné teplotě asi 10 minut. Potom teplotu snížíme na 100 °C a koláč pečeme dále asi hodinu. Podáváme vystydlé.
120 minut bude trvat celá příprava koláče :-)
Zbytek tuku, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Dále přidáme tvaroh, mléko, zbytek citronové a pomerančové kůry a utřeme do hladké hmoty, kterou spojíme s vejci, dalšími dvěma žloutky a moukou. Vymícháme krémovou hmotu.
Zbylé těsto vyválíme opět mezi 2 fóliemi na pás o velikosti asi 12 x 40 cm. Pásy těsta podélně rozpůlíme, vyložíme jimi dokola dortovou formu, okraje těsta přeložíme a pevně stiskneme. Formu naplníme krémem a v předehřáté troubě pečeme při mírné teplotě asi 10 minut. Potom teplotu snížíme na 100 °C a koláč pečeme dále asi hodinu. Podáváme vystydlé.
120 minut bude trvat celá příprava koláče :-)
Tak tohle je opravdu tak jak to bude vypadat až ho budete dělat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ritulka
(upraveno)
13. 4. 2010, 22:23
Tak jsem nějak nepochopila, kde vezmu to zbylé těsto a co je těch 120 min Ale jinak to vypadá úžasně
šíšula
(upraveno)
14. 5. 2010, 12:09
@Ritulka
Těch 120 min znamená kolik času u toho strávíte
mrakinka
(upraveno)
10. 7. 2009, 18:03
já tenhle moučník nikdy nepekla, ale pokud do tvarohu přidám vejce a žloutky tak nemůže nikdy vypadat takhle bíle. Nemáte Peti nějaké vlastní fotky? Pro časopisy a jiná média se totiž fotí za syrova a nebo dokonce něco jiného jen aby to dobře vypadalo.
šíšula
(upraveno)
10. 7. 2009, 18:29
@mrakinka
tak jsem tam jednu fotku hodila takhle by měl opravdu vypadat neni sice moje vlastní, ale postačí
mrakinka
(upraveno)
10. 7. 2009, 18:48
@šíšula
díky za fotku
ukuk
(upraveno)
10. 7. 2009, 13:24
pobrázek je úplě kouzelný,teda hned bych si kousla,jen by mě jestli bude tvaroh po 120 minutách takto bílý ,po povrchu,vypadá úžasně ,máte s ním u PETRUŠKO .,zkušenosti,děkuji
šíšula
(upraveno)
10. 7. 2009, 13:28
@ukuk
Obrázek je opravdu nádhernej, je pravda že tvaroh na vrchu bílý opravdu neni, já to dělám tak že na povrch dám zakysanou smetanu a je to, chutná nám to víc je to takový osvěžující
Ilonáček
(upraveno)
10. 7. 2009, 12:08