(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Rybízový kynutý koláč s drobenkou
Potřebné ingredience
těsto zadělávané v domácí pekárně na 2 plechy:600g hladké mouky, hrnek mléka, 5 lžic krystalu, půl lžičky soli, 1dcl oleje, 2 vejce, kostka kvasnic
drobenka: polohrubá mouka, máslo, cukr krupice
Rybíz (jakékoliv ovoce)
Postup přípravy
Zaděláme si těsto v pekárně na programi kynutí, uděláme si drobenku, plech vymažeme máslem a dáme na něj těsto, pěkně se s ním pracuje, může být úplně tenoučké, prsty dáme až do krajů, na to dáme rybíz a drobenku. Pečeme při 180st, ihned z rouby okraje potřeme máslem.
Koláč je vláčný, měkký.
Koláč je vláčný, měkký.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
petka1512
(upraveno)
1. 4. 2012, 7:34
Tak už se peče.. Děkuji za receptík! Voní to krásně, akorát bych řekla, že těsto v troubě moc nakynulo. Každé droždí je asi jiné a toto bylo hodně čerstvé, tak jestli to bude tím? Každopádně si určitě pochutnáme!
cherrycake
(upraveno)
1. 4. 2012, 17:57
@petka1512
Děkuji
mmonica
(upraveno)
14. 8. 2010, 13:14
super dělala jsem s borůvkama díky za recept doporučuji
cherrycake
(upraveno)
18. 8. 2010, 20:47
@mmonica
Děkuji