(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Bublanina s borůvkami (16 řezů)
Potřebné ingredience
2 vejce, 80 g másla nebo tuku na pečení, 150 g cukru moučky, 200 ml mléka, 300 g polohrub. mouky, 1 sáček prášku do peč., tuk a hrubá mouka na pekáček, 200 g malin, 200 g borůvek, 2 lžíce hrubé mouky
Postup přípravy
Vejce opatrně rozklepněte a oddělte bílky od žloutků. Změklé máslo (případně tuk) nakrájejte na menší kousky, které vyšlehejte s cukrem a žloutky do pěny.
Přilijte mléko a vmíchejte polovinu polohrubé mouky. Z bílků vyšlehejte pevný sníh.
Do zbylé polohr. mouky vmíchejte prášek do peč. a společně s bílkovým sněhem ji zlehka vmíchejte do těsta. Pekaček vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou. Nalijte do něj připravené těsto a dobře je rozetřete.
Maliny s borůvkami očistěte, dejte do cedníku, propláchněte a nechte okapat. Potom ovoce obalte v hrubé mouce a rozložte na povrch těsta. Naplněný pekáček vložte do vyhřáté trouby a pečte při 180 stu. přibližně 40 min.
Přilijte mléko a vmíchejte polovinu polohrubé mouky. Z bílků vyšlehejte pevný sníh.
Do zbylé polohr. mouky vmíchejte prášek do peč. a společně s bílkovým sněhem ji zlehka vmíchejte do těsta. Pekaček vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou. Nalijte do něj připravené těsto a dobře je rozetřete.
Maliny s borůvkami očistěte, dejte do cedníku, propláchněte a nechte okapat. Potom ovoce obalte v hrubé mouce a rozložte na povrch těsta. Naplněný pekáček vložte do vyhřáté trouby a pečte při 180 stu. přibližně 40 min.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé