Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

BUCHTA Z JABLEK - veliká dobrůtka

0.0
BUCHTA Z JABLEK - veliká dobrůtka

Potřebné ingredience

Těsto: 250 g másla, 250 g cukru, 4 vejce, 3-4 jablka, 1 vrchovatá lžíce skořice, 1 balíček lískových ořechů, 250 g pol. mouky, 1 prášek do pečiva
Poleva: 8 dkg másla, 12 dkg m. cukru, 2 lžíce kakaa, 2-3 lžíce rumu

Postup přípravy

Máslo a cukr utřeme, přidáme ostatní suroviny (jablka nakrájíme na kostičky cca 1cm, ořechy rozdrtíme nebo nakrájíme na malé kousky) a uděláme těsto, které vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a rovnoměrně rozetřeme a dáme péct. Upečenou a vychladlou buchtu polijeme uvařenou polevou.
Přeji Vám dobrou chuť.

Ve větší míse utřeme máslo s cukrem a přidáme ostatní suroviny a připravíme těsto

Hotové těsto vlijeme na plech a rovnoměrně rozetřeme

Zde máme buchtičku upečenou

A už se do ní můžeme pustit.
Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Raguella 16. 8. 2013, 15:43
Dobrý den,dnes jsem rodince upekla buchtu podle Vašeho receptíku a mohu jen chválit. (Y) Je vláčná,jemnoučká,prostě mnamozní. |:o) Děkuji moc za receptík a určitě se k ní budu moc ráda vracet. (clamp) (jidlo) (C) Krásné léto. (hello) (child1) (child2) (kytara) (F)
kocar 14. 5. 2007, 20:58
ahojky, chtěla jsem se zeptat zda je buchta vláčná či szchá.Děkuj (child2)
Daguš 23. 5. 2007, 20:31
@kocar Buchta je vláčná, rozhodně není suchá. (Y) Je moc dobrá :-P, kdo jí ochutná (PL), chce po mě recept :-).
lumka 13. 5. 2007, 14:14
já tuto buchtu peču tak asi 17 let a vždy tam dávám jen obyčejný tuk ne máslo a je výborná. (Y) (clamp) (C)
BLANKA 12. 5. 2007, 16:44
(Y) (Y) (Y)Moc dobrá (clamp)
Daguš 12. 5. 2007, 20:55
@BLANKA To mě moc těsí :-$. Děkuji (F) (F)
Dandulee 11. 5. 2007, 11:49
To je skoro stejný recept jako jablková bábovka zde a ta je móóc dobrá i rychlá,takže tato buchta bude taky skvělá (Y) (PL) (clamp)
Katy9 11. 5. 2007, 11:28
Dobrý den, prosím máslo klasické nebo by šel třeba i jiný tuk, např. Hera?? a plech je klasický nebo nějaký menší?? moc díky Katka
Daguš 11. 5. 2007, 11:34
@Katy9 Dobrý den Katko, používám klasické máslo, ale myslí *-), že hera by také šla, ale nezkoušela jsem to ;-). Plech mám 40x30cm a asi 5 cm hluboký. Dáša (child1)
Jitule64 11. 5. 2007, 11:14
Toho másla je asi 250g, že? *-) :-D :-D :-D Vypadá opravdu skvěle! Určo také zkusím! (L)
Daguš 11. 5. 2007, 11:18
@Jitule64 ;-) jojo, hned to jdu opravit. Díky (L)
Jitule64 11. 5. 2007, 11:35
@Daguš (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie