Šlehačková roláda

Potřebné ingredience
6 vajec, 10 dkg cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce kakaa, 250ml šlehačky
Postup přípravy

připravíme si

Oddělíme bílky od žloutků, do bílků přidáme oba druhy cukru šleháme řučním šlehačem

Bílky vyšlehané do tuha

Žloutky taky vyšleháme, ale nejdou do tuha.

Vyšlehané žloutky přidáme do bílků a ještě šleháme, protože se nám to trošku zředí

hotovo

vmícháme kakao

Vymažeme si pečící papír z obou stran!

Vylejeme směs, urovnáme a dáme péct asi na 180 stupňů asi 15 min. Zkoušíme párátkem, jestli je upečeno

Upečený korkus ještě horky smotáme do rolády a necháme vychladnout

Vychladlý korpus rozmotáme, dáme ušlehanou šlehačku (když dáme stužovač, vydrží dýl) a smotáme (bez papíru )

Hotovou roládu zabalíme do alobalu a dáme do lednice. Je to mňamka :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




































