Rebarborový koláč - pro ty co rádi kyselejší zákusek
Potřebné ingredience
Na těsto: 500 g hladké mouky, 145 g tuku (např. Hera), 125 g cukru, 2 vejce, 2-3 lžíce mléka, 1 prášek do pečiva, citronovou kůru, lžičku vanilkového cukru, sůl
Náplň: 1 kg očištěné rebarbory, 250 g cukru, 1 pudink (vanilkový nebo mandlový), 2-3 lžíce zakysané smetany, 50 g jemného tuku (cca vrchovatá lžíce - např Perla), 3 vejce
Postup přípravy
Všechny přísady na těsto zpracuji nejprve v robotu a dopracuji ručně. Těsto se nelepí není třebas při vyválení podsypávat - velmi dobře zpracovatelné. Formu nejprve vymažte, pak vyložte vyváleným těstem.
Šťávu z rebarbory slijte a doplňte vodou na 3/8 litru. Pudink a smetanu nalijte do šťávy a přiveďte k varu. Jakmile se začně tvořit pudink odstavte a do horkého pudinku vmíchejte tuk(Perla) a vejce (nejlépe metličkou).
Na těsto ve formě rozložte rebarboru - já polovinu rozsekala v robotu.
Přes rebarboru nalijte směs z pudinku a dejte péci na cca 30 minut na 170 stupňů
Upečeno, ještě poprášit moučkovým cukrem a dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé