Jablečný koláč
Potřebné ingredience
Na 8 řezů
příprava:20 minut
pečení:60 minut
60 g másla, 8 jablek-oloupaných-zbavených jádřince a nakrájených na plátky, 125-250 ml jableč.moštu, 50 g cukru, cuk moučka na posypání, zakysaná smetana
Na těsto:
6 velkých vajec, 500 ml plnotuč. mléka, 120 g hlad. mouky, 50 g cukru
Postup přípravy
Suroviny na těsto spolu promíchejte na řídkou hmotu a dejte stranou.
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
V pánvi rozehřejte máslo a přidejte jablka.
Přilijte mošt a cukr.
Nechte 5 minut vařit, aby byla jablka měkká.
Směs vyklopte do máslem vymazané zapékací misky o průměru asi 30 cm a přelijte připraveným těstem.
Pečte dozlatova.
Poprašte cukrem a podávejte se smetanou.
TiP: vyzkoušejte i třešně či jiné sezonní ovoce.
Není-li příliš sladké, před zalitím těstem ho posypte krystalovým cukrem.
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
V pánvi rozehřejte máslo a přidejte jablka.
Přilijte mošt a cukr.
Nechte 5 minut vařit, aby byla jablka měkká.
Směs vyklopte do máslem vymazané zapékací misky o průměru asi 30 cm a přelijte připraveným těstem.
Pečte dozlatova.
Poprašte cukrem a podávejte se smetanou.
TiP: vyzkoušejte i třešně či jiné sezonní ovoce.
Není-li příliš sladké, před zalitím těstem ho posypte krystalovým cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
8. 7. 2009, 14:55