(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Borůvkový koláč kynutý
Potřebné ingredience
200 ml mléka, 100 g rozpuštěného másla, 2 vejce , 100 g cukru , 600 g polohrubé mouky, špetka soli, 1 kostka droždí, vanilkový cukr , borůvky
Drobenka - 9 polévkových lžic polohrubé mouky , 9 polévkových lžic cukru , 3 lžíce másla
Postup přípravy
Ze všech surovin zpracujeme těsto,které necháme vykynout ( můžeme použít domácí pekárnu ).Na plech vyložený pečícím papírem vyválíme polovinu těsta,rozprostřeme borůvky a posypeme drobenkou.Druhou polovinu těsta vyválíme na druhý plech a stejně poklademe borůvkami a posypeme drobenkou. Dáme péct do vyhřáté trouby na 160°C-170°C.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nikisek27
(upraveno)
14. 1. 2017, 14:57
Jednoduše geniální koláč.
Ilonáček
(upraveno)
8. 7. 2009, 14:37
Lua
(upraveno)
28. 6. 2009, 14:45
ach jooooo, u nás žádný borůvky ještě nejsou a já se na tenhle koláč tááááááááááák moc těším. Můžu se ho užrat. moc se povedl, slintám tady jako pes.