(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Kuře po Filipínsku
Potřebné ingredience
kuře, sojová omáčka, česnek, sůl, pepř, cibule, ocet, cukr, olej.
Postup přípravy
Jakékoliv kuřecí maso (já dělám nejčastěji stehna nebo křídla) si naložíme do marinády ze sojovky (té dávám hodně), trošku worchestru, utřeného česneku, soli, pepře. Necháme alespoň 2 hodinky marinovat. Nedokážu říct přesný poměr přísad, vše dělám "od oka". Na to sami přijdete.
V hrnci na oleji necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na plátky. Poté přidáme trochu octa, špetku cukru a vložíme kuřecí kousky. Zalijeme vodou (ve výsledku z toho má být sosík, tak přiměřeně). Dusíme do měkka. Pokud by se vám to zdálo příliš řídké, přidejte trošku instantní jíšky.
Podáváme s rýží a francouzským salátem (viz moje recepty). Je to výborné.
V hrnci na oleji necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na plátky. Poté přidáme trochu octa, špetku cukru a vložíme kuřecí kousky. Zalijeme vodou (ve výsledku z toho má být sosík, tak přiměřeně). Dusíme do měkka. Pokud by se vám to zdálo příliš řídké, přidejte trošku instantní jíšky.
Podáváme s rýží a francouzským salátem (viz moje recepty). Je to výborné.
Masíčko se vaří.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé