(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
LINECKÝ KOLÁČ S JABLKY A DROBENKOU
Potřebné ingredience
TĚSTO: 300 g hladké mouky, 200 g másla, 50 g moučkového cukru, 1 vejce, 1 vanilkový cukr; JABL. SMĚS: 5-7 jablek, 100 g cukru krupice, 2 sáčky skořicového cukru, 1 lžíce rumu, 50 g vanilkového pudinkového prášku, 50 g rozinek, 50 g vlašských ořechů, 1 lžíce másla; DROBENKA: 100 g polohrubé mouky, 50 g cukru krupice, 30 g másla, 1 sáček skořicového cukru
Postup přípravy
TĚSTO: z mouky, cukrů, másla a vejce vypracujeme linecké těsto, které vyválíme a vyložíme jím dno a stěny tukem vymazané formy (plech, koláčová nebo dortová forma). Těsto poklademe horkou jablečnou směsí a posypeme drobenkou. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut dozlatova.
JABL. SMĚS: oloupaná jablka nakrájíme na plátky a dáme do kastrolu. Přidáme krupicový a skořicový cukr, ořechy, rozinky a máslo a chvilku na mírném ohni podusíme, až jablka změknou. Potom dochutíme rumem, zahustíme pudinkovým práškem rozmíchaným v trošce vody a krátce podusíme, až směs zhoustne.
DROBENKA: Mouku, cukr, skořicový cukr a změklé máslopromneme v prstech, až vznikne jemná sypká drobenka
JABL. SMĚS: oloupaná jablka nakrájíme na plátky a dáme do kastrolu. Přidáme krupicový a skořicový cukr, ořechy, rozinky a máslo a chvilku na mírném ohni podusíme, až jablka změknou. Potom dochutíme rumem, zahustíme pudinkovým práškem rozmíchaným v trošce vody a krátce podusíme, až směs zhoustne.
DROBENKA: Mouku, cukr, skořicový cukr a změklé máslopromneme v prstech, až vznikne jemná sypká drobenka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
3. 1. 2016, 9:57
romsum
(upraveno)
2. 1. 2016, 20:15
JE VYNIKAJÍCÍCÍÍÍÍÍÍÍ
vondriska
(upraveno)
10. 9. 2009, 22:05
Dnes jsem vyzkoušela,sice s menšími úpravami - místo drobenky jsem udělala z těsta mřížku a jablka jsem dala polovinou smíchaná s cuketou - nebylo to vůbec poznat a buchta mooooc chutná všem
Ilonáček
(upraveno)
7. 7. 2009, 0:05