Rychlé jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Potřebné ingredience
potřebujeme:
TVAROH - používám 250gr kostku tvarohu balenou ve staniolu ne vaničkový.
Na 1 kostku tvarohu: 4 vrchovaté lžíce hrubé mouky, 1 celé vejce a špetka soli
Já zadělávám většinou ze dvou tvarohů, takže dvojnásobná dávka, vyšlo mi z toho 25 knedlíků, používala jsem velké jahody.
Postup přípravy
Těsto rozdělíme na kousky, z každého uplácáme placičku a balíme do něj umytou a osušenou jahodu.
Až jsou všechny knedlíky zabalené, nahážeme je do vařící mírně osolené vody a uvaříme. Nevaříme dlouho, většinou počkám až se odlepí ode dna, pak ještě chvilku vařím a vyndavám ven.
Hned servírujeme, posypeme cukrem, polejeme máslem. Můžeme třeba i sypat strouhankou, kakaem, mákem nebo zakysanou smetanou s cukrem. Prostě podle chuti.
Do misky: tvaroh, vejce, hrubou mouku a špetku soli. Vymícháme těsto.
Vybereme velké jahody, které umyjeme a osušíme (líp se balí když jsou suché)
Uválíme knedlíky a nachystáme si hrnec s vodou. Vodu trošičku osolíme a přivedeme k varu. Knedlíky uvaříme a můžeme hned servírovat.
Na talířku rozkrojíme, posypeme cukrem a máslem...nebo jak kdo má rád, záleží na vaší chuti.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé