Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Dušené maso po provensálsku

0.0
Dušené maso po provensálsku

Potřebné ingredience

2 cibule, anglická slanina,olej, 2 bobkový list, hovězí kližka, 1 čerstvá kapie, koření provensálské bylinky (poslední dobou jsou mé oblíbené, viz me recepty), 3 stroužky česneku, masox a trochu vegety...

Postup přípravy

viz foto.....

Nedoporučuji použít kapii zelenou, je pro tento recept nevhodná, dodává špatnou chuť.... Jinak variace barevnosti - díky právě kapii se meze nekladou. Já použila červenou, můžete žlutou, oranžovou :-) jídlo je pestřejší a lahodné oku :-)

Na oleji si orestujeme anglickou slaninu na kostičky a cibulku, můžete půlměsičky, budeme mixovat ve finále, takže s krájením si moc starosti nedělejte..... orestujeme do sklovata

Přidáme kližku, máme rádi na kostky větší... jak se vám povede, orestujeme

Přidáme nakrájenou kapii, koření proven.bylinky, bobkový list, 2 lžíce kečupu-ale nemusí být!, masox, česnek na plátky

POdlejeme vodou a dusíme do měkka

Maso vytáhněte, a Šťávu rozmixujte

Hotovo a dobrou chuť! Výborná je s bramborovou kaší, ale i s rýží nebo i pečivem :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

KAČENKA W 30. 7. 2009, 22:43
Blanko váš recept jsem dělala už 2 krát,bylo to moc dobréé.Jako příloha mi nejvíce k tomu chutnala rýže (clamp)
Dermajetics 31. 7. 2009, 0:16
@KAČENKA W Děkuji :-) to potěší, jsem ráda, že chutná opakovaně (L) Manžel to taky rád s rýží, já zas s bramborem ;-)
helenasss 3. 7. 2009, 13:36
Blani, dělala jsem z vepřového, méně jsem to podlila a nemixovala a bylo to naprosto bezkonkurenční. (Y)
Dermajetics 3. 7. 2009, 21:11
@helenasss Helenko děkuji za pochvalu :-) No to víte já mám doam masožravce a on je velký frfňa v zelenině i když tato troška v jídle musím buď vybírat nebo mixnout... dospělý chlap, no děs ;-) takže já musím improvizovat :-) (hello)
jilly 26. 6. 2009, 11:00
mnam ^o)
Dermajetics 26. 6. 2009, 11:40
@jilly :-)
Hanulka2 26. 6. 2009, 10:57
Blani, už mi to bublá v hrnci, jsem zvědavá :-) Určo dám vědět, jak chutnalo, ale nepochybuju, že to bude lahůdka (Y) vždyť tam jdou jen samé dobrůtky (pl)
Dermajetics 26. 6. 2009, 11:40
@Hanulka2 Jéé Hani tak pak písněte, doufám, že s epovede, ale na tom není co zkazit .-) Dobrou chuť (L) (Y) (hello)
Hanulka2 26. 6. 2009, 13:17
@Dermajetics Jedním slovem VÝBORNÉ |:o) Právě jsme s dcerou dojedly a malá měla boule i za ušima. Ani nechtěla zapíjet šťávou, jak se bála, aby jí to někdo nesnědl :-D Dělala jsem z vepřové kotletky, bez kečupu, místo masoxu jsem dala hovězí bujon Natur od Vitany a solčanku kvůli malé a v lednici jsem našla pár zbylých žampionů... tak taky skončily v hrnci. Díky za bezva recept, určitě zase uvařím (clamp) (clamp) (clamp)
Dermajetics 26. 6. 2009, 22:33
@Hanulka2 Haničko tak to mě mooooc potěšilo (L) (L) (L) Děkuji za tolik chvály :-) S žampionkama taky dělám, ale všem v rodině to vytahuju, nechtějí to frfně, to mám hezky pro sebe ;-) :-) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie