Dušené maso po provensálsku
Potřebné ingredience
2 cibule, anglická slanina,olej, 2 bobkový list, hovězí kližka, 1 čerstvá kapie, koření provensálské bylinky (poslední dobou jsou mé oblíbené, viz me recepty), 3 stroužky česneku, masox a trochu vegety...
Postup přípravy
Nedoporučuji použít kapii zelenou, je pro tento recept nevhodná, dodává špatnou chuť.... Jinak variace barevnosti - díky právě kapii se meze nekladou. Já použila červenou, můžete žlutou, oranžovou :-) jídlo je pestřejší a lahodné oku :-)
Na oleji si orestujeme anglickou slaninu na kostičky a cibulku, můžete půlměsičky, budeme mixovat ve finále, takže s krájením si moc starosti nedělejte..... orestujeme do sklovata
Přidáme kližku, máme rádi na kostky větší... jak se vám povede, orestujeme
Přidáme nakrájenou kapii, koření proven.bylinky, bobkový list, 2 lžíce kečupu-ale nemusí být!, masox, česnek na plátky
POdlejeme vodou a dusíme do měkka
Maso vytáhněte, a Šťávu rozmixujte
Hotovo a dobrou chuť! Výborná je s bramborovou kaší, ale i s rýží nebo i pečivem :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé