Jídlo z jednoho hrnce - PEKÁČ- ZAPÉKANÉ BRAMBORY S NALOŽENÝM MASEM
Potřebné ingredience
brambory, kapie, mrkev, anglická slanina, Krůtí prso (můžete i kuřecí nebo vepřovou krkovičku), vejce, čínskou sojovku, koření zlaté kuře (koření záleží na vás, já píšu co jsem použila), strouhanka, smetana ke šlehání
Postup přípravy
syrové brambory si nakrájíme na kolečka a dáme na dno pekáče (já mám hrnce s paladium lux upravou, nedávám žádný tuk po dto, nepřipeče se) jinak můžete trošku másla nebo olivový olej... posypeme kořením
já si nakrála mrkev na kolečka, kapii na větší kousky, slaninku..... množství záleží jen a jen na vás, jak máte zeleninku rádi :-)
další vrstva brambor a koření.... děláme vrsty kolik potřebujeme...
Na plátky nakrájené maso smícháme s vejcem, sojovkou a kořením (dělám podle oka)
tady je vidět, kolik marinády je, švihla jsem se ve vejci dala 2 a bylo víc marinády, ale nevadí! Můžete si maso naložit přes noc, nebo jen 2hodinky před pečením, to stačí
přidáme strouhanku a promícháme
takhle marináda vypadá - teď trochu nevábně....
No a na vrstvu brambor rozložíme rovnoměrně naložené masíčko
zalejeme šlehačkou a přikryjeme víkem a šup do trouby na cca 220°C asi 50-60minut, záleží na troubě a pekáči, jaký máte.
A je hotovo, dobrou chuť :-) Dejte si k tomu nějaký okurkový salát, nebo řepu nebo něco podobného.
Ubráno na pekáči - jsou trošku vidět vrstvy :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé