Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Kefírová buchta bez vajec

0.0
Kefírová buchta bez vajec

Potřebné ingredience

3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 hrnku oleje, 2 hrnky kefíru, 2 lžíce kakaa, 1 1/2 lžičky jedlé sody

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme v míse a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi půl hodiny a pak zkontrolujeme píchnutím špejlí jako u bábovek, zda je hotová.

TIP: já ji ještě potřu čoko polevou a sypu kokosem

BUDU RÁDA, KDYŽ SE VYJÁDŘÍTE A NAPÍŠETE MI PŘIPOMÍNKY PO OZKOUŠENÍ RECEPTU - MŮŽU SE TŘEBA SPLÉST. A PŘIJÍMÁM I KRITIKU. DĚKUJI

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

maminkamartina 7. 3. 2012, 21:34
Zdravím vás Blanko, moc děkuji za receptík, již jsem ho vyzkoušela a kupudivu všem chutnal (Y) Hledala jsem nějakou buchtu, kde bych nemusela dávat vajíčka, když se tak rapidně zvýšila cena a navíc v mnoha obchodech teď nejsou a váš recept mi moc pomohl. (L) A proto vám také píši, že jsem ho vyzkoušela i trošku jinak - neměla jsem doma kakao a měla méně mouky (asi o půl hrnečku) a také jsem neměla žádný kefír, tak jsem místo kakaa a trošku mouky přidala strouhaný kokos a místo kefíru dala mléko, dle tipu v komentáři u této buchty, na vrch dala mražené borůvky a světe div se - i tak se mi to povedlo. Takže můžete vyzkoušet i takto. Ještě jednou díky a sladké pečení přeje Martina s rodinou (F)
Libi79 26. 2. 2009, 9:32
Dobrý den Blanko, buchta je opravdu výborná (Y) Manžel si pochvaloval :-) Má rád kefírové buchty,takže jsem mu ulahodila (radost) Děkuji za receptík (L) Libuša
mamkahanka 15. 4. 2008, 16:18
Blani dobrý den. Dnes jsem upekla buchtu podle Vašeho receptu- a je vynikající!!!! Krásně nadýchaná, jemňoučká- už dlouho se mi opravdu něco tak dobrého nepovedlo ;-) a navíc je to velká rychlovka! Použila jsem jahodový kefír- a nejde to na chuti skoro poznat, jen to líp vonělo při pečení. Moc děkuji za super receptík- určitě se u nás doma zabydlí (F) (F) (F) Hanka
LuKl 26. 8. 2007, 14:15
Blanko, dnes jsem Vaši buchtu upekla a je výborná (Y) Dělala jsem podobnou, ale s vejci. Ty mi bohužel došly :o(, tak jsem ráda za Váš recept. (F) Lucie P. S. - místo kefíru dávám občas mléko - není to vůbec poznat... třeba by to pak Vašemu manželovi chutnalo ;-)
jacuk 17. 5. 2007, 21:43
Dneska jsem ji upekla a jenom se po ní zaprášilo (Y) (Y),je super (clamp).Zkuste na oplátku můj recept. |:o) |:o) |:o) :-)
b.l.a.n.k.a. 21. 5. 2007, 14:32
@jacuk Tak to jsem opravdu ráda :-) A muž ji jíst nebude a nebude. Byl to oblíbený recept mojí mamči. (Y) (Y) (Y)
Pája a Ája 21. 5. 2007, 16:05
@b.l.a.n.k.a. babča tohle taky dělá,a je výborná,proč ji jíst nechce? nevadí mu třeba ten kefír? Mému muži kdybych řekla,že v tom je kefír(když se u babči láduje),tak by asi taky zaváhal. *-)
b.l.a.n.k.a. 21. 5. 2007, 17:41
@Pája a Ája Máte pravdu - kefír. A přitom to v tom necítíte. Ale on jí pozná. Nevim jak, pozná. Já to mám zase s jogurty. :-$ Ale ještě polevička a kokos (L)
Pája a Ája 21. 5. 2007, 18:06
@b.l.a.n.k.a. tak zkuste dát nahoru jinou polevu. Babča dělá krém z tvarohu,másla, pudingu a rumu. Do těsta zkuste vynechat kakao,a řekněte mu,že to je jiná buchta. Kdyby jste měla zájem o přesný recept toho krému,tak písněte přes vzkazy.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie