(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Vepřová panenka se švestkama a zapékaným bramborem
Potřebné ingredience
vepřová panenka, 20 dkg sušených švestek, máslo, 1-2 dcl bílého vína, 1 dcl sladké a 1 dcl kysané smetany, 3 cl slivovice, olej- nejlépe olivový
Postup přípravy
Vepřovou panenku nakrájíme na hrubší špalíčky, do nich pak udělat kapsičku a naplnit - švestka, kousek másla. Osolit, opepřit a dát usmažit na olej(nemusí ho být moc, z masa vyteče máslo) nejdřív zprudka, aby se maso zatáho, pak přiklopit a nechat dusit ve vlastní šťávě do měkka. Pak vyndat, do výpeku dát zbytek na proužky nakrájených švestek, zalít bílým vínem a nechat víno skoro vyvařit. Zalít smetanou, chvilku ještě povařit. Přidat malou štamprli slivovice, už nevařit! Maso přihřejeme, nebo přidáme ke konci vaření.
Pokud nemáme kysanou smetanu, může být jen sladká (1 kelímek).
Osobně přísady nepřeměřuji, jedu stylem přiměřeně - přiměřeně :-)
Příloha: bramborový knedlík, zapékané brambory, smažené brambory s tymiánek
Smažené brambory s tymiánem :
Syrové brambory nakrájet na malé kousky, osolit, posypat tymiánem a dát na pánvičku osmažit na trošce oleje. Přikrýt víkem, občas pomíchat. Jsou hotové tak za 20-30 minut. (kdo má, použije titanovou pánev vok, kdo má obyčejnou, co se připaluje, podlije trošku vodou)
Zapékané brambory:
Syrové brambory nakrájet na plátky, osolit, do zapékací misky na dno kousek másla, brambory, posypat strouhaným sýrem a zalít šlehačkou. Hotové za 20-30 minut (poznáte podle sýra)
Přeji DOBROU CHUŤ!!
Pokud nemáme kysanou smetanu, může být jen sladká (1 kelímek).
Osobně přísady nepřeměřuji, jedu stylem přiměřeně - přiměřeně :-)
Příloha: bramborový knedlík, zapékané brambory, smažené brambory s tymiánek
Smažené brambory s tymiánem :
Syrové brambory nakrájet na malé kousky, osolit, posypat tymiánem a dát na pánvičku osmažit na trošce oleje. Přikrýt víkem, občas pomíchat. Jsou hotové tak za 20-30 minut. (kdo má, použije titanovou pánev vok, kdo má obyčejnou, co se připaluje, podlije trošku vodou)
Zapékané brambory:
Syrové brambory nakrájet na plátky, osolit, do zapékací misky na dno kousek másla, brambory, posypat strouhaným sýrem a zalít šlehačkou. Hotové za 20-30 minut (poznáte podle sýra)
Přeji DOBROU CHUŤ!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hupcza
(upraveno)
26. 12. 2008, 12:12
naprosto úžasný receptík dovolila jsem si pouze drobnou obměnu - namísto vína a slivovice jsem použila 2v1 - švestkové víno (je celkem běžně k dostání v suproších v koutcích s "exotickým" zbožím zařazuju do repertoáru jako přílohu jsme měli šťouchané brambory s jarní cibulkou - taky moc dobrá kombinace