(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Náádherně krémová hrášková polévka
Potřebné ingredience
Jeden sáček zmraženého hrášku, kostička masoxu, voda, cca 1 dcl mléka, sůl, olej, hladká mouka, housky.
Postup přípravy
Do hrnce s vodou dáme hrášek, kostičku masoxu a povaříme, než hrášek změkne. Pak většinu kuliček dáme stranou (kolik jich v hrnci necháme, tolik jich pak bude v polévce plavat :-)) ) a ponorným mixerem s troškou vody rozmixujeme. Mix nalijeme zpět do hrnce a opět přivedeme k varu. Dolijeme vodou na požadované množství polévky. Na pánvi si rozehřejeme olej a usmažíme světlou jíšku. Tu umícháme s vodou, mlékem a přes sítko nalijeme do vroucí polévky - za stálého míchání. Ještě chvilku provaříme a nakonec dosolíme.
Housky nakrájíme na kostičky a na pánvi usušíme (bez oleje). DOBORU CHUŤ!!
Housky nakrájíme na kostičky a na pánvi usušíme (bez oleje). DOBORU CHUŤ!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
batuzek
(upraveno)
9. 9. 2009, 10:05
dneska jsem ji uvařila a je výborná
Hyzule
(upraveno)
22. 6. 2009, 13:10
Taky dělávám,je výborná
eliastepa
(upraveno)
22. 6. 2009, 13:13
@Hyzule
Jednou jsem si ji udělala a od tý doby nemůžu pozřít tu instatní ze sáčku Není nad domácí stravu