(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Třešňový piškotový koláč- jednoduchý
Potřebné ingredience
korpus: 4 vejce, 9 lžic cukru krupice, 9 lžic oleje, 8 lžic polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa, špetka kypřícího prášku***
náplň: 250 g vypeckovaných třešní, asi tak 1 dcl vody na podlití, 1 vanilkový cukr, cukr krupice dle chuti, trocha rumu, 1 pudinkový prášek vanilkový a asi 0,5 dcl vody na rozmíchání***
dohotovení: šlehačka ve spreji a Granko
Postup přípravy
Celá vejce vyšlehat s cukrem do světlé pěny, přidat olej a nakonec mouku promíchanou s kakaem a kypřícím práškem. Nalít do vymazané a moukou vysypané koláčové formy s vypouklým dnem a dát upéct při 160 - 180°C. Po upečení nechat chvíli vychladnout ve formě a pak opatrně vyklopit a nechat vychladnout úplně.
Zatím si třešně povařit v deci vody doměkka, rozmixovat, přisypat cukr vanilkový a krupicového dle chuti, dát vařit a do vroucí hmoty vlít pudinkový prášek rozmíchaný v půl deci vody, povařit do zhoustnutí, přidat trochu rumu, chvíli ještě povařit, nechat trochu zchládnout, aby to nebylo vařící a nalít na piškot. Nechat vychladnout, uložit do ledničky a až je koláč vychlazený, podávat se šlehačkou posypanou Grankem...Dobrou chuť :o)
Zatím si třešně povařit v deci vody doměkka, rozmixovat, přisypat cukr vanilkový a krupicového dle chuti, dát vařit a do vroucí hmoty vlít pudinkový prášek rozmíchaný v půl deci vody, povařit do zhoustnutí, přidat trochu rumu, chvíli ještě povařit, nechat trochu zchládnout, aby to nebylo vařící a nalít na piškot. Nechat vychladnout, uložit do ledničky a až je koláč vychlazený, podávat se šlehačkou posypanou Grankem...Dobrou chuť :o)
před ozdobením...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
22. 6. 2009, 13:47