Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Výborná jednoduchá zmrzlina

0.0
Výborná jednoduchá zmrzlina

Potřebné ingredience

vanilková:
4 vejce
120 g vanilkového cukru nebo pískového cukru se lžičkou vanilkové tresti
300 ml smetany na šlehání

Postup přípravy

V malé misce důkladně utřete žloutky.
Ve velké míse ušlehejte z bílků tuhý sníh.
Do ušlehaných bílků vsypávejte postupně vanilkový cukr po lžících a pokaždé důkladně zašlehejte.
V jiné nádobě ušlehejte smetanu. (používáte-li vanilkovou tresť, přidejte ji před šleháním)
Lehce vmíchejte sníh a utřené žloutky do ušlehané smetany.

Na čokoládovou:
Udělejte základní zmrzlinu tak, že nahradíte vanilkový cukr pískovým cukrem nebo vynecháte vanilkovou tresť. V malé misce rozmíchejte lžící 15 g kakaového prášku, 30 g pískového cukru a asi 3 lžíce horké vody na lesklou pastu. Nechte vychladnout. Čokoládovou pastu důkladně vmíchejte do základní zmrzliny.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 21. 6. 2009, 22:51
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Vlasta V. 21. 6. 2009, 20:30
můžu ty žloutky vyšlehat nad párou a pak nechat vychladit *-) ;-)
ajoun 21. 6. 2009, 20:35
@Vlasta V. Určitě ano, to by neměl být problém.
luciana de chile 20. 6. 2009, 19:16
(Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie