(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Borůvkový koláč
Potřebné ingredience
korpus
máslo 125 g
ovocná marmeláda
moučkový cukr
ovoce
želatina
Postup přípravy
Korpus buď koupíme nebo upečeme (piškotové těsto): 2 vejce - zvlášť žloutky a bílky, 6 dkg cukru moučka a 4 dkg hladké mouky
z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně zašleháme po jednom žloutku; až budou všechny žloutky zašlehané, po lžičkách přidáme cukr a vyšleháme do husté pěny
prosátou mouku po troškách VMÍCHÁME do těsta
vymažeme dortovou formu a vysypeme HLADKOU moukou, upečeme.
Na vychladlý korpus natřeme máslo ušlehané s marmeládou. Vybereme marmeládu nebo džem podle ovoce, které klademe navrch. Tedy když jsou borůvky, přidáme do másla borůvkovou marmeládu atd. (jahody, maliny, meruňky) Pokud je potřeba, osladíme moučkovým cukrem. Směs rozetřeme úplně do krajů, aby nám na konci neprotekla želatina do těsta.
z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně zašleháme po jednom žloutku; až budou všechny žloutky zašlehané, po lžičkách přidáme cukr a vyšleháme do husté pěny
prosátou mouku po troškách VMÍCHÁME do těsta
vymažeme dortovou formu a vysypeme HLADKOU moukou, upečeme.
Na vychladlý korpus natřeme máslo ušlehané s marmeládou. Vybereme marmeládu nebo džem podle ovoce, které klademe navrch. Tedy když jsou borůvky, přidáme do másla borůvkovou marmeládu atd. (jahody, maliny, meruňky) Pokud je potřeba, osladíme moučkovým cukrem. Směs rozetřeme úplně do krajů, aby nám na konci neprotekla želatina do těsta.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé