(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
ZAPEČENÁ DOBRŮTKA
Potřebné ingredience
Kuřecí prsa (nebo krůtí) Cuketa Čerstvé žampiony Velká cibule Niva cca 2dcl bílého vína
Postup přípravy
Nakrájíme si maso na větší kousky. Cuketu na kolečka nebo špalíčky (stačí půl cukety, podle velikosti, nebo jak kdo má rád...) žampiony na půlku nebo na čtvrtku, opět dle velikosti. Žampionů dávám tak půlku té menší krabičky z obchodu, ale opět - jak kdo chce. Lze úplně vynechat. Cibuli krájím na osminky.
Na pánvi na oleji osmahnu nejdříve maso, až se zatáhne přidám cibuli, pak žampiony a nakonec jen na chvilku cuketu. Vše osolím, opepřím.
Až je vše hezky osmažené, přesypu do zapékací mísy. Zaliju vínem, posypu nastrouhanou nivou.
Peču při cca 200.
Do tohoto receptu se v podstatě hodí cokoliv najdete v lednici, lze hodně improvizovat.. Někdy zapékám s hermelínem, někdy tam dám tvarůžky....
Jako přílohu k tomu máme rádi buď jen pečivo (výborná je čerstvá bagetka :o) nebo pečené brambory ve slupce s rozmarýnem.. cokoliv...
Vyzkoušejte, je to opravdu dobrůtka! Příprava je snadná, jen se vše osmahne a peče za nás trouba. Jednoduché, rychlé, výborné :o)
Dobrou chuť :o)
Na pánvi na oleji osmahnu nejdříve maso, až se zatáhne přidám cibuli, pak žampiony a nakonec jen na chvilku cuketu. Vše osolím, opepřím.
Až je vše hezky osmažené, přesypu do zapékací mísy. Zaliju vínem, posypu nastrouhanou nivou.
Peču při cca 200.
Do tohoto receptu se v podstatě hodí cokoliv najdete v lednici, lze hodně improvizovat.. Někdy zapékám s hermelínem, někdy tam dám tvarůžky....
Jako přílohu k tomu máme rádi buď jen pečivo (výborná je čerstvá bagetka :o) nebo pečené brambory ve slupce s rozmarýnem.. cokoliv...
Vyzkoušejte, je to opravdu dobrůtka! Příprava je snadná, jen se vše osmahne a peče za nás trouba. Jednoduché, rychlé, výborné :o)
Dobrou chuť :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Dagmajka
(upraveno)
20. 6. 2009, 17:10
Dělala jsem dneska k obědu a byla to veliká dobrota Nejdřív jsem se bála toho množství vína, ale nakonec jsem byla moc mile překvapená - se všemi surovinami se to smísilo a probublalo a zapeklo a začarovalo a vytvořilo to neuvěřitelně dobrou šťávičku. Doporučuji vyzkoušet a Hance děkuji za recept Dáša
Hanulka2
(upraveno)
20. 6. 2009, 20:41
@Dagmajka
Jééééééééé, Dášo, tak to jsem moc ráda, že chutnalo Já na tom taky tu šťávičku, která vznikne, přímo miluju :o) Samozřejmě kdo chce, může dát vína méně... Ale já jím nešetřím Mějte se hezky a přeji krásné léto