(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Dušené zelí s kostkami z plecka
Potřebné ingredience
2 sklenice sterilovaného zelí (koupila jsem to nejlevnější v Globuse 640 g v jedné sklenici), cibule, sádlo, polohrubá mouka na jíšku, 1 syrový nastrouhaný brambor, kmín, cukr na dochucení
Postup přípravy
Slijeme si nálev ze zelí zvlášť do kastrolku, zelí jsem si ještě překájela na menší kousky. Na sádle si orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí, kmín a dusíme, občas podlejeme nálevem ze zelí, aby se nepřipalovalo.
Do skoro měkkého zelí přidáme najemno nastrouhanou bramboru a dusíme do změknutí. Potom přidáme jíšku z trochy sádla a polohrubé mouky. Dochutíme cukrem. Nám tento recept chutná nejlépe, máme rádi výraznou chuť zelí i kyselejší.
K zelí jsem udělala pečené maso - vepřové plecko nakrájené na kostky, cibule, troška oleje, česnek, koření Adamova žebra, kmín, pepř, sůl a trocha chilli koření a podlít vodou.
Peču přikryté hodinu a potom asi 35 minut odkryté, potom sosík zahustím troškou mouky s vodou.
Dobrou chuť
Bohužel nevím kam dát recept na zelí, tak ho dávám k vepřovému masu, protože k tomu se hodí nejlépe.
Do skoro měkkého zelí přidáme najemno nastrouhanou bramboru a dusíme do změknutí. Potom přidáme jíšku z trochy sádla a polohrubé mouky. Dochutíme cukrem. Nám tento recept chutná nejlépe, máme rádi výraznou chuť zelí i kyselejší.
K zelí jsem udělala pečené maso - vepřové plecko nakrájené na kostky, cibule, troška oleje, česnek, koření Adamova žebra, kmín, pepř, sůl a trocha chilli koření a podlít vodou.
Peču přikryté hodinu a potom asi 35 minut odkryté, potom sosík zahustím troškou mouky s vodou.
Dobrou chuť
Bohužel nevím kam dát recept na zelí, tak ho dávám k vepřovému masu, protože k tomu se hodí nejlépe.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé