Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Dušené zelí s kostkami z plecka

0.0
Dušené zelí  s kostkami z plecka

Potřebné ingredience

2 sklenice sterilovaného zelí (koupila jsem to nejlevnější v Globuse 640 g v jedné sklenici), cibule, sádlo, polohrubá mouka na jíšku, 1 syrový nastrouhaný brambor, kmín, cukr na dochucení

Postup přípravy

Slijeme si nálev ze zelí zvlášť do kastrolku, zelí jsem si ještě překájela na menší kousky. Na sádle si orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí, kmín a dusíme, občas podlejeme nálevem ze zelí, aby se nepřipalovalo.
Do skoro měkkého zelí přidáme najemno nastrouhanou bramboru a dusíme do změknutí. Potom přidáme jíšku z trochy sádla a polohrubé mouky. Dochutíme cukrem. Nám tento recept chutná nejlépe, máme rádi výraznou chuť zelí i kyselejší.

K zelí jsem udělala pečené maso - vepřové plecko nakrájené na kostky, cibule, troška oleje, česnek, koření Adamova žebra, kmín, pepř, sůl a trocha chilli koření a podlít vodou.
Peču přikryté hodinu a potom asi 35 minut odkryté, potom sosík zahustím troškou mouky s vodou.
Dobrou chuť

Bohužel nevím kam dát recept na zelí, tak ho dávám k vepřovému masu, protože k tomu se hodí nejlépe.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie