(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
OVOCNÝ DORT S JAHODAMI
Potřebné ingredience
Na těsto: 3 vejce, 120 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru, 150 g polohrubé mouky Na krém: 1 balíček Puding s vanilkovou příchutí, 300 ml mléka, 40 g moučkového cukru, 1 balíček Vanilínového cukru, 70 g másla Na ozdobení: 300 g jahod Na želé: 1 balíček Cukrárenského želé červeného, 500 ml vody, 2–3 PL cukru
Postup přípravy
1.Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem
elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny.
2.Zlehka ručně vmícháme mouku a vypracujeme hladké těsto.
3.Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy,
uhladíme a dáme péct.
Elektrická trouba: asi 180°C (předehřátá)
Horkovzdušná trouba: asi 160°C (předehřátá)
Plynová trouba: stupeň 3-4 (předehřátá)
Doba pečení: asi celkem 15 - 20 minut
Při pečení vždy respektujte zkušenosti s vlastní troubou.
4.Upečený korpus položíme na kuchyňskou mřížku a necháme mírně zchladnout.
5.Oddělíme okraj formy a necháme vychladnout. Vychladlý korpus
položíme na tác a přiložíme očištěný okraj formy.
6.Na přípravu krému uvaříme puding s mlékem a cukrem podle návodu
na obale a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Po vychladnutí
ručním elektrický šlehačem vmícháme změklé máslo a vanilínový cukr.
Krém naneseme stejnoměrně až k okrajům na vychladlý korpus.
Ozdobíme jahodami a vložíme do ledničky ztuhnout asi na 2 hod.
7. Cukrárenské želé připravíme podle návodu na obale. Necháme mírně
zchladnout a nalijeme na dort. Necháme při pokojové teplotě ztuhnout.
Po ztuhnutí opatrně oddělíme pomocí nože okraj formy od dortu.
elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny.
2.Zlehka ručně vmícháme mouku a vypracujeme hladké těsto.
3.Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy,
uhladíme a dáme péct.
Elektrická trouba: asi 180°C (předehřátá)
Horkovzdušná trouba: asi 160°C (předehřátá)
Plynová trouba: stupeň 3-4 (předehřátá)
Doba pečení: asi celkem 15 - 20 minut
Při pečení vždy respektujte zkušenosti s vlastní troubou.
4.Upečený korpus položíme na kuchyňskou mřížku a necháme mírně zchladnout.
5.Oddělíme okraj formy a necháme vychladnout. Vychladlý korpus
položíme na tác a přiložíme očištěný okraj formy.
6.Na přípravu krému uvaříme puding s mlékem a cukrem podle návodu
na obale a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Po vychladnutí
ručním elektrický šlehačem vmícháme změklé máslo a vanilínový cukr.
Krém naneseme stejnoměrně až k okrajům na vychladlý korpus.
Ozdobíme jahodami a vložíme do ledničky ztuhnout asi na 2 hod.
7. Cukrárenské želé připravíme podle návodu na obale. Necháme mírně
zchladnout a nalijeme na dort. Necháme při pokojové teplotě ztuhnout.
Po ztuhnutí opatrně oddělíme pomocí nože okraj formy od dortu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ilonáček
(upraveno)
19. 6. 2009, 10:28






nahlásit